KRAFTIG: Bilder fra sosiale medier viser hvordan flyet ble rammet hardt av den kraftige turbulensen. FOTO: @LAZYAVIATOR/TWITTER
KRAFTIG: Bilder fra sosiale medier viser hvordan flyet ble rammet hardt av den kraftige turbulensen. FOTO: @LAZYAVIATOR/TWITTER

Flere skadd etter kraftig turbulens

Flyet var på vei fra London til Malaysia da det kom inn i et område med kraftig turbulens.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et Malaysian Airlines-fly ble søndag rammet av kraftig turbulens på en flyvning mellom London og Kuala Lumpur.

Ifølge The Guardian oppsto turbulensen da de fløy over Bengalbukta utenfor India.

«På grunn av et kort øyeblikk med kraftig turbulens, fikk noen passasjerer lettere skader», skriver flyselskapet i en pressemelding.

Den engelsk-malaysiske avisen The Star skriver at rundt at 34 passasjerer ble skadet. Noen passasjerer og besetningsmedlemmer måtte få legehjelp etter hendelsen.

Traller veltet

Flere som var passasjerer på flyet har delt bilder av hvordan det så ut etter den kraftige ristingen.

På bildene ligger matbrett og traller slengt utover gulvene, og det er sprekker og skader i setene.

Turbulens er urolig luft som kan føre til risting under flyturer. Det regnes som ufarlig, men ubehagelig. Malaysian Airlines skriver i sin pressemelding at de beklager ulempene som oppsto på grunn av turbulensen, men understreker at det som skjedde var totalt utenfor deres kontroll.

To flykatastrofer

Det er ikke første gang at passasjerer blir skadet på grunn av kraftig turbulens. I mai ble 14 personer sendt til sykehus da et fly på vei til Jakarta i Indonesia fløy inn i et luftrom med sterk turbulens.

I desember 1997 døde en kvinne da et United Airlines-fly plutselig falt 30 meter i høyde på grunn av turbulens.

Malaysian Airlines har vært i fokus etter to store flytragedier de siste årene. I mars 2014 da passasjerflyet MH370 forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing, og senere samme år da MH17 ble skutt ned over Ukraina.