PÅ VEI HJEM: Per-Mathias Høgmo møtte pressen på flyplassen i Brussel etter søndagens kamp mot Belgia. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ VEI HJEM: Per-Mathias Høgmo møtte pressen på flyplassen i Brussel etter søndagens kamp mot Belgia. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

– Byttene var ikke avgjørende for at Belgia scoret

– Sa Semb det?, smiler landslagssjefen når han får høre hva Semb sa om saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det heter seg at man ikke skal foreta spillerbytter på defensive dødballer. Den «regelen» ble brutt søndag kveld da Per-Mathias Høgmo satte inn Strandberg og Fossum for Selnæs og Berisha. Sekunder etter scoret Belgia 3-2-målet.

– Som jeg sa i går gjorde vi ingen endringer i posisjonene. Josh skulle renske unna på første stolpe, men stod tre-fire meter unna der løpet kom. Det er hovedårsaken til at vi slipper inn målet, sier Høgmo dagen derpå etter spørsmål om baklengsmålet.

Og spørsmålet kommer fordi toppfotballsjef Nils Johan Semb etter kampen uttalte at man ikke skal gjøre bytter på defensive dødballer.

– Sa han det?, smiler Høgmo.

– Fra spøk til alvor. Det var ikke avgjørende for denne situasjonen.

– Men du vil ikke gjøre det igjen?

– Det spørs. Hver kamp lever sitt eget liv. Det var ikke det som avgjorde. Folk var i de riktige posisjonene, men løste ikke rollene som de skulle. Det handler om konsentrasjon, avslutter Høgmo.

Belgia vant kampen 3-2 etter mål av Romelu Lukaku, Eden Hazard og Laurent Ciman. Joshua King og Veton Berisha scoret Norges mål.