GJENFORENT: Her står Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agneta Fältskog og Anni-Frid Lyngstad sammen på scenen etter å ha fremført «You and I». FOTO: Instagram/@perurban
GJENFORENT: Her står Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agneta Fältskog og Anni-Frid Lyngstad sammen på scenen etter å ha fremført «You and I». FOTO: Instagram/@perurban

Møttes for første gang for 50 år siden:

Her står hele ABBA sammen på scenen igjen

I anledning Björn Ulvaeus og Benny Anderssons feiring av 50 år sammen som artister, samlet de hele ABBA til en sjelden sceneopptreden i Stockholm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For 50 år siden, den 5. juni 1966, møttes ABBA-artistene Björn Ulaveus (71) og Benny Andersson (69) hverandre for første gang, og siden har de jobbet sammen om å lage musikkhistorie som strekker seg lagt ut over Sveriges grenser.

På 50-årsdagen som artistkolleger, samlet de sammen Sveriges største artister til en heidundrende feiring på Berns i Stockholm, skriver Expressen.

Blant de mange fremmøtte som ville hylle de to musikklegendene, var også de to kvinnelige medlemmene av ABBA, Agneta Fältskog (66) og Anni-Frid Lyngstad (70).

På kvelden skjedde det som ABBA-fans verden over bare drømmer om: Gruppa var igjen samlet på scenen.

ABBA. #björnobenny #b&b50 #thankyouforthemusic

Et bilde publisert av Per Sundin (@perurban)

När Björn & Benny firar sitt 50-åriga samarbete blir den naturligtvis en väldigt speciell kväll.

Et bilde publisert av Niklas Strömstedt (@poptonten)

Sang for jubilantene

Fältskog og Lyngstad entret først scenen og sang for de to jubilantene, før hele gruppa ble gjenforent, og sammen sang de «The Way Old Friends Do» til stor glede for de andre festdeltakerne.

– Først fortalte de litt om historien rundt hva som hendte da ABBA ble startet. Deretter sang de alle sammen «The Way Old Friends Do». Det er jo historisk, sier en av de som var til stede, Janne Schaffer, til Expressen.

Fornøyd med kvelden

Anni-Frid Lyngstad, som egentlig kommer fra Ballangen utenfor Narvik, sier kvelden var følelsesladd.

– Denne kvelden var helt fantastisk. Det var veldig mange følelser. Vi har tatt en reise gjennom vår historie, og framfor alt, Benny og Björns historie. Det var veldig nostalgisk, sier hun til bladet.

Hyllet av artistkollegene

På scenen, sto også store svenske artister som Peter Jöback, Björn Skifs, Tommy Körberg og Lill-Babs blant utallige andre.

Det ble vist film fra duoens tid sammen, fra seieren til ABBA med sangen «Waterloo» i Melodi Grand Prix i 1974.

– Det var veldig hyggelig, sa Benny Andersson etter at festen var ferdig.

Andre gjenforening i år

Sist hele ABBA sto sammen på en scene, var under premieren av forestillingen «Mamma Mia! The Party» på Tyrol i Stockholm i januar i år. Da var det åtte år siden de sist sto sammen på en scene.

Den gang sang de ikke, og de avkreftet også at det noen gang kom til å bli noen gjenforening av gruppa.

– Jeg sier et bestemt «nei». Det er greit som det er, at folk husker oss som vi var, den energiske popgruppen, sa Björn Ulveaus i januar.