Smørgåstårta hører til på svenska flaggans dag

Kjempefin servering til gjester en varm sommerkveld, gjerne med et glass hvitvin ved siden av.

Smørgårstårta


Til 6-8 personer

Dette trenger du:

  • 1 Formloff, skåret på langs (som å dele en kakebunn) i 3-4 tynne skiver, uten skorpe.
  • 1 ½ kg reker med skall (700-800 g ferdig rensede reker, noe til pynt og noe til fyllet)

Fyll:

  • 2 dl majones
  • 2 dl Crème fraîche
  • saft av 1 sitron
  • 1 ss revet pepperot
  • Salt og pepper
  • grovhakkede rensede reker
  • hakket dill

Pynt:

  • 2 dl majones
  • 2 dl Crème fraîche
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts revet pepperrot
  • Rensede reker
  • Røkt eller gravet laks i skiver
  • Kokte egg i skiver
  • Slangeagurk i tynne skiver
  • Frisk dill
  • Sitron
SMØRGÅSTÅRTA: En deilig svensk klassiker. Foto: Tv 2
SMØRGÅSTÅRTA: En deilig svensk klassiker. Foto: Tv 2

Slik gjør du:

Del loffen på langs og skjær av skorpen.
Dynk evt. (hvis loffen er tørr) med litt eplemost.
Legg en skive på et avlangt fat, legg på fyll, legge nytt lag med brød, legg på fyll og fortsett til alt er brukt opp.

Smør med majones og Crème fraîche på toppen og rundet kantene.
Pynt som vist på bildet.
Sett kjølig og la smørgårdstårten stå og sette seg i 4-5 timer.