TIL UFC: Norske Emil Meek har signert kontrakt med verdens største MMA-organisasjon. Foto: Skogmoo.com
TIL UFC: Norske Emil Meek har signert kontrakt med verdens største MMA-organisasjon. Foto: Skogmoo.com

Emil Meek klar for UFC – her er hans første motstander

– Jeg brølte i stuen da bekreftelsen kom fra UFC.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter mange års hard trening er Emil «Valhalla» Meek (27) omsider klar for UFC. Det bekrefter organisasjonen overfor TV 2.

Nordmannens første motstander blir tyske Jessin Ayari (24), som i likhet med Meek får sin UFC-debut i Hamburg 3. september.

– Jeg brølte i stuen da jeg fikk den siste mailen, hvor de bekreftet at alt var i orden, sier en glad Meek til TV 2.

Sikret kontrakt med knockout

Knockout-seieren mot Palhares var det avgjørende øyeblikket for å sikre Emil Meek kontrakt i det gjeve selskap.

Nå trer han inn i en råsterk weltervektdivisjon der Robbie Lawler holder beltet. I tillegg finner man meget sterke navn som Rory MacDonald, Stephen Thompson, Tyron Woodley, Demian Maia og Carlos Condit.

– Jeg tror ikke veien opp til disse er så fryktelig lang, men jeg må klatre opp stigen som alle andre. UFC har vært tydelige på at de først må se hva jeg kan gjøre for dem, uavhengig av hva jeg har gjort tidligere, og det har jeg full respekt for.

– Hvem av de største stjernene hadde passet deg best?

– Da må jeg nok si Demian Maia. Han er knalltøff, men passer også stilen min veldig bra. Jeg vant over Rousimar Palhares, som tidligere har slått Jake Shields, som tidligere har slått Maia. Så da er jeg vel egentlig «the greatest of all time», ler han selvironisk.

Norsk delegasjon til Hamburg

UFC Fight Night i Hamburg er foreløpig ikke ferdig-booket, men allerede nå er det flere spennende kamper på programmet.

I tungvektsdivisjonen møtes legendene Andrei Arlovski og Josh Barnett. En stor kamp blir det også når Ryan Bader møter svenske Ilir Latifi i lett tungvektsdivisjonen.

I tillegg til Meek blir som kjent også Jack Hermansson å se i Hamburg. Svensken har bodd og trent i Norge i mange år og er blant de mest fremtredende personlighetene i det norske MMA-miljøet.

– Jack er virkelig, virkelig god. Jeg har trent med mellomvektere i USA, for eksempel Brad Tavares og Hector Lombard, og han er absolutt på nivå med dem. Hvis ikke han faktisk er enda bedre, sier Meek.

Den norske fighteren har stor tro på at begge returnerer fra Tyskland med seier. Han har følgende å si sin egen kamp:

– Jessin Ayari er en type som slår hardt og går inn for å avslutte kampene, akkurat som meg. Det blir en tøff fight, og den som gjør feil vil bli slått ut. Dette er en kamp som passer meg perfekt.