Berisha: – Kan ikke love at jeg vil fortsette å spille for Norge

Veton Berisha åpner for å vrake landslagsspill for Norge til fordel for Kosovo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brüssel/Bergen (TV 2 Sporten): Veton Berisha markerte seg med en drømmescoring i 2-3-nederlaget mot Belgia.

På vakkert vis driblet han tre belgiske spillere og limte ballen i krysset.

– Kan ikke love noe
Men etter kampen kom 22-åringen med et kraftig hint om at det ikke er sikkert at angriperen vil fortsette å spille landskamper for Norge.

– Ja, det kan godt være. Kanskje. Jeg kan ikke love noe. De signalene jeg har fått på samling har vært bra, sier Berisha til TV 2 Sporten.

– Betyr det at du vil spille for Norge?

– Jeg tror det. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det. Jeg har alltid hatt lyst til å spille for Norge, sa han i pressesonen.

Broren: – Ikke tatt en avgjørelse
Storebror Valon Berisha bekrefter overfor TV 2 Sporten at verken han eller Veton har tatt en endelig avgjørelse på om de vil spille for Norge eller Kosovo i fremtiden.

– Vi har ikke tatt en avgjørelse. Vi tar den sammen, selvfølgelig. Spiller vi for Norge spiller vi der, eller spiller vi for Kosovo spiller vi der, sier Valon Berisha til TV 2 Sporten.

Greuther Fürth-spilleren Veton Berisha var naturlig nok meget fornøyd med scoringen som sendte Norge opp i 2-1-ledelse mot Belgia.

– Det var en veldig god følelse, kanskje den beste jeg har hatt. Det var et veldig fint mål og det var fint at det kom for Norge, sier han.

– Gode venner
Han roses opp i skyene for scoringen av storebror Valon.

– Det var et perfekt skudd og et perfekt mål og jeg blir utrolig stolt. Jeg elsker broren min, vi er veldig gode venner. Vi har en fin tone både på og utenfor banen og et bra broderskap, slår han fast.

Celina vraket Norge
Bersant Celina valgte nylig å vrake landslagsspill for Norge til fordel for Kosovo.

19-åringen er oppvokst i Drammen og har kamper på aldersbestemte landslag i Norge, men har selv valgt ikke å spille med det norske flagget på brystet.

Istedenfor ønsket han å representere Kosovo, der familien hans stammer fra. Han har tidligere spilt for Kosovo, men det var først i mai at landslaget ble tatt opp som FIFA-medlem.

– Ja, og det er ganske mange aktuelle spillere i Sveits, Albania, Norge, Sverige, og Tyskland og så videre. Om de kommer til oss vet jeg ikke. Det får de bestemme selv. For de synes jeg er et demokratisk valg i denne situasjonen, svarte Kosovos landslagssjef Albert Bunjaki til TV 2 i mars på spørsmål om Berisha kunne være aktuell for Kosovos landslag.