– Pinlig om vi hadde tapt for Norge

Thibaut Courtois mener at Belgia kan reise til EM i Frankrike med en god følelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Belgia - Norge 3-2:

Det ble seier for Belgia, men Chelsea-stjernen Thibaut Courtois måtte ta ut to baller fra nettet mot Norge.

Keeperen måtte se at Joshua Kings og Veton Berishas skudd gikk i mål. Sistnevnte var en skikkelig suser.

Se scoringene fra kampen øverst i saken! Video med tillatelse fra MAX.

Etter seieren mot Norge er Courtois klar på at det ville vært skikkelig pinlig om belgierne ikke hadde klart å snu kampen og vunnet i generalprøven før EM i Frankrike.

– Vært pinlig med tap

Spesielt siden det ble uavgjort mot Finland i forrige kamp.

– Ja, selvfølgelig. Det hadde vært pinlig med tap, men jeg synes at Norge har et godt lag. De har gode spillere og de spiller godt. Men selvfølgelig måtte vi vinne i dag for å gå til Frankrike med en god følelse. Når vi spilte uavgjort på onsdag mot Finland var vi ikke dårlig. Vi spilte en god kamp, men vi klarte ikke å score. I dag synes jeg at de to målene til Norge kom litt lett, men vi scorte tre og det var bra, sier Chelsea-keeperen til TV 2.

Courtois mener at Norge fikk to lette mål, selv om avslutningene var veldig gode.

– Jeg synes at på den første scoringen synes jeg vi mister ballen for lett. De kunne ha spilt den tilbake til meg slik at jeg kunne ha klarert den, men Norge stjal ballen og sentret til King og han hadde et godt skudd ved stangen, fortsetter den belgiske keeperen.

– Den andre kom etter en god redning fra deres keeper. De kontret og han fikk kanskje ballen litt enkelt. Så passerte han to/tre stykker og plasserte ballen i krysset. Det er vanskelig, men scoringene kom kanskje litt lett i dag.

Kunne ikke hindret scoringene

– Begge to kunne du ikke ha hindret?

– Ja, jeg tenker det.

Mange trekker frem Belgia som en av favorittene foran EM. Keeperen tror de kan få til noe i Frankrike, men påpeker at det er flere enn kun Belgia som har et godt mannskap.

– Vi må se, selvfølgelig. Vi har et godt lag, men det er noen andre lag som kan si det samme. Vi får se og prøve å gjøre det beste. Da får vi se hvor langt vi kan komme, men vi er nødt til å starte fra begynnelsen av og se hvor vi ender, forklarer Courtois til TV 2.

– King er en god spiss. Jeg kjenner ham fra Premier League

Belgias spiss Romelu Lukaku forklarer at laget er nødt til å lære og utvikle seg underveis i mesterskapet om de skal komme langt.

– Vi får se. Vi må forbedre oss hver dag. Så lenge vi vinner kampene kan vi gå så langt vi vil. Vi må sikre oss slik at vi er klare for den første kampen. Etter det må vi forbedre og vokse videre inn i turneringen, sier spissen til TV 2.

Everton-spilleren scoret det første målet i kampen. Lukaku var fornøyd med scoringen , men ville ikke si noe om det var en tabbe av Ørjan Nyland. Spissen fremhevet Norge som et bra lag.

– Det er et godt lag. De har mange gode tekniske kvaliteter. De har mange midtbanespillere som kommer etter på løp og Joshua King er en god spiss. Jeg kjenner ham fra Premier League, forteller målscoreren.