– Jeg var skuffet, men det var vondest for Nora

Endelig skal OL-drømmen gå i oppfyllelse for bestevenninnene Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk representerer både verdensklasse og erfaring på det norske håndballandslaget.

Men når OL begynner om nøyaktig to måneder, blir det en helt ny opplevelse for de to 1991-modellene, som begge håpet å få spille i London for fire år siden, men fikk drømmen knust.

For mens Mørk satt igjen skadet hjemme, var Bredal Oftedal med som ubrukt reserve i mesterskapet.

– Jeg var skuffet selv, men for Nora var det en annen type skuffelse, som nok var dypere og vondere, minnes Bredal Oftedal når TV 2 møter de to bakspillerne på reklameinnspilling til OL.

Mørk nikker bekreftende, men syns bestevenninnen ble behandlet urettferdig.

– Stine var sinnssykt god i oppkjøringen og gjorde alt hun kunne for å være med. Jeg syns hun burde vært med.

– På tide at vi får spille OL

Nå er imidlertid vonde minner historie, og de to landslagsstjernene kan se frem mot sitt aller første OL sammen - selv om det riktig nok venter et uttak først.

– Jeg syns det er på tide at Stine og jeg får spille OL. Vi har respekt for uttaket, men hvis vi ikke blir tatt ut, blir jeg skuffet. Vi skal gjøre alt vi kan, sier Mørk.

– Vet ikke hvordan det blir

Og når OL-døren endelig åpnes, er 25-åringen forberedt på at det blir mange nye inntrykk og et enormt press.

– Vi har fått mye informasjon fra de med erfaring, om hvordan det er å bo i en OL-landsby. Det er stort. Men vi må tenke at det er en vanlig håndballbane, det er to ganger tretti minutter på klokka, og håndball kan vi spille. Vi skal være flinke til å holde fokus.

– Vi har jo ikke vært med på det før, så vi vet ikke hvordan det blir. Men vi har en tradisjon på håndballandslaget med å være nøye, og når vi er der, vil vi vinne, skyter blondinen av de to inn.

Og håndballjentene representerer Norges aller største sjanse til å få med seg et gull fra Rio. Mye av presset, hviler på skuldrene til de to debutantene.

– Jeg tror vi skal takle det, smiler kaptein Bredal Oftedal.