– Zlatan gjør en fantastisk jobb

Zlatan Ibrahimovic viste frem finesser i Sveriges generalprøve mot Wales.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverige - Wales 3-0:

Zlatan Ibrahimovic startet Sveriges generalprøve mot Wales søndag på Friends Arena i Stockholm. Det gjorde ikke Gareth Bale som ble plassert på benken fra start.

Det var ikke noe fyrverkeri på Friends Arena, men Sverige så til tider solide ut og hadde enkelte flott angrep. Spesielt Zlatan så pigg ut og viste frem repertoaret sitt ved enkelte anledninger. Superspissens forarbeid til 1-0 målet var nydelig.

Sverige vant 3-0 mot Wales i generalprøven etter scoringer fra Emil Forsberg, Mikael Lustig og John Guidetti. Gareth Bale ble byttet inn i det 64. minutt uten at han påvirket spillet nevneverdig.

Se sammendraget fra kampen øverst i saken!

Her er låten som skal sikre Sverige gull i EM

Har du Zlatan eller Bale på EM-manager? Sett opp laget ditt her!

– Zlatan gjorde en fantastisk jobb

Sverige tok ledelsen hjemme mot Wales i der 40. minutt. Zlatan Ibrahimovic' fikk dempet et langt oppspill på elegant vis og stormet mot walisernes mål.

– Låten har allerede vunnet EM – nå skal vi vinne EM

Svensken holdt litt på ballen før han spilte den til Emil Forsberg, som kom stormende etter. Fra 17 meters hold plasserte han ballen nede i det venstre hjørnet. En flott avslutning av svensken.

– Zlatan gjør en fantastisk jobb og holder i ballen. Venter til det blir fyllt på. Jeg får en pasning som jeg bare kan ta i mot og gjøre et enkelt mål, sa målscorer Forsberg til svensk TV 4 i pausen.

– Jeg synes det ser bra ut og jeg synes vi har kontroll på de. De kommer knapt til noen farligheter. Det er vel bare innlegg de kommer til. Defensivt ser vi bra ut. Vi er smarte når vi holder på ballen, skaper farligheter og har gjort et mål. Vi vil så klart gjøre et til, fortsatte han.

Lustig-scoring

I pausen ble Andreas Isaksson byttet ut med det som kunne sees som en skade, men Sveriges pressesjef bekreftet at det var et planlagt bytte.

I det 57. minutt økte Sverige ledelsen. Corneren fra venstre endte med litt flipperspill inne foran walisernes mål. Til slutt fikk Mikael Lustig skutt ballen i mål fra fire meters hold. Og vips så stod det 2-0.

Kun minutter før slutt ble John Guidetti spilt gjennom og dro seg forbi en waliser. Alene med keeper satte han ballen i mål, selv om Wayne Hennessey fikk en hånd på ballen. Svenskens første mål i den gule landslagstrøyen.

Sverige åpner EM mandag om litt over en uke når de møter Irland. Den kampen kan du se på TV 2. Deretter venter Italia og Belgia.

Wales begynner allerede på lørdag. Da er Slovakia motstander i den TV 2-sendte kampen. Så står England på motsatt side av banehalvdelen, før Russland venter i den siste gruppespillskampen.

Slik startet lagene:
Sverige:
A. Isaksson, M. Lustig, E. Johansson, A. Granqvist, M. Olsson, S. Larsson, K. Källström, O. Lewicki, E. Forsberg, M. Berg, Z. Ibrahimovic.
Wales: W. Hennessey, C. Gunter, J. Chester, A. Williams, B. Davies, N. Taylor, A. King, A. Ramsey, D. Vaughan, J. Williams, S. Vokes.