Kvinnen ble fraktet til sykehus, men skadene etter haiangrepet var for store. Foto: AP
Kvinnen ble fraktet til sykehus, men skadene etter haiangrepet var for store. Foto: AP
I løpet av den siste uken har det vært to dødelige haiangrep i området rundt Perth. Tirsdag ble en mann (29) angrepet av hvithai, som avbildet. Foto: AFP/Andrew Fox
I løpet av den siste uken har det vært to dødelige haiangrep i området rundt Perth. Tirsdag ble en mann (29) angrepet av hvithai, som avbildet. Foto: AFP/Andrew Fox Foto: Andrew Fox

Kvinne (60) drept av stor hai

En 60 år gammel kvinne ble drept av en stor hai da hun dykket utenfor Australias vestkyst, få dager etter at en surfer ble angrepet av en hai i samme region.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen var på tur med en mannlig kompanjong på et populært dykkested i Mindarie, en forstad nord for Perth søndag.

Kvinnens partner klarte å dra henne opp av vannet etter angrepet, men skadene viste seg å være dødelige, opplyser politiet.

Tre menn i en båt i nærheten skjønte at det var noe som skjedde, og dro til paret for å høre om de trengte hjelp. De stilte sin båt opp mellom dykkerbåten og haien, slik at mannen klarte å ta seg opp i dykkerbåten.

– Båten som kom til for å hjelpe er fem og en halv meter lang. De sa haien var større en båten deres, sier Danny Mulligan i Western Australia-politiet til nyhetsbyrået AP.

Tirsdag bet en hvithai av beinet til en 29 år gammel surfer rundt 100 kilometer sør for Mindarie, hvor dagens dødelige angrep skjedde. Mannen døde senere av skadene på sykehuset.

Dagen etter 29-åringen døde ble en 4,2 meter lang hai fanget i nærheten, men myndighetene kunne ikke bekrefte om det var den samme haien som hadde angrepet ham.

Haiangrep med dødelig utfall er relativt sjelden, ifølge International Shark Attack File. I fjort rapporterte organisasjonen om 98 haiangrep på verdensbasis. Bare seks av dem var dødelige.

(TV 2/NTB)