21-åringen ble dømt til døden etter at DNA-spor knyttet ham til voldtekten av et titalls kvinner. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Vahid Salemi
21-åringen ble dømt til døden etter at DNA-spor knyttet ham til voldtekten av et titalls kvinner. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Vahid Salemi Foto: Vahid Salemi

«Vaselinmannen» hengt i Iran

En 21 år gammel mann som er dømt for å ha voldtatt titalls kvinner i Shiraz sør i Iran, er henrettet ved henging, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Serievoldtektsmannen har spredt frykt i storbyen Shiraz, hvor han gjentatte ganger brøt seg inn i bolighus om nettene og voldtok kvinner i deres hjem. Iranske medier ga ham kallenavnet «vaselinmannen» fordi han smurte seg inn med fett før overgrepene.

– Mannen ble pågrepet i august 2015 på bakgrunn av overvåkingsbilder fra et av ofrene, DNA og andre beviser, sier Ali Salehi i påtalemyndigheten i Shiraz til nettstedet Mizan Online.

– Han ble dømt til døden for å ha spredt fordervelse på jorden og for å ha skapt stor usikkerhet i Shiraz, tilføyer han.

«Fordervelse på jorden», den alvorligste forbrytelsen i den islamske straffeloven som ble innført i Iran etter revolusjonen i 1979.

Politiet skal ha kommet på sporet av serievoldtektsmannen i Shiraz da han glemte igjen et par bukser på åstedet.

En lapp fra et vaskeri snørte nettet rundt 15.000 personer med samme etternavn som mannen, til slutt begynte politiet å ta DNA-test etter å ha sjekket ut hundrevis av mistenkte, og kom opp med en match på 21-åringen. Han er bare navngitt som Amin D. av iranske myndigheter.

NTB/TV 2