TRODDE DET VAR TERROR: Man skal ikke fleipe med profeten og bomber når man flyr. Medpassasjerene trodde de var i livsfare da 38-åringen kom med sine utbrudd kort tid før landing i Birmingham. Illustrasjonsfoto. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI
TRODDE DET VAR TERROR: Man skal ikke fleipe med profeten og bomber når man flyr. Medpassasjerene trodde de var i livsfare da 38-åringen kom med sine utbrudd kort tid før landing i Birmingham. Illustrasjonsfoto. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI Foto: Marwan Naamani

Minutter før landing ropte flypassasjeren «Allahu akbar» og «boom»

Mannens advokat sa klienten ikke hadde fått medisinene sine og var opprørt etter bestemorens begravelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skrekkslagne passasjerer trodde de hadde havnet midt oppi et terrordrama da 38-åringen kom med utbruddet. Folk gråt og fryktet for sine liv, melder den britiske avisen Express.

347 passasjerer var om bord i Boeing 777-maskinen fra Emirates da hendelsen skjedde underveis fra Dubai til Birmingham.

Under en rettslig høring i Birmingham Crown Court kom det fram at 38-åringen hadde skapt problemer helt fra starten av turen. To ganger nektet han å ta på seg setebeltet da flyet skulle starte, og det skremmende utbruddet kom like før maskinen skulle lande på britisk jord.

Mannen erklærte seg skyldig etter siktelsen.

Advokat Balbir Singh uttalte at hans klient var i ubalanse etter å ha deltatt i bestemorens begravelse i Pakistan. Han hadde heller ikke tatt dosen av heroinsubstituttet metadon.

Dom i saken avsies 1. juli.