Fotballryktene: – Vardy blir klar for Arsenal i dag

Og Manchester United vil kvitte seg med et av Louis van Gaals prestisjekjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helgen går mot slutten, og en ny uke står for tur.

Men overgangsryktene holder ikke hviledagen hellig. Søndag er en stor dag for spekulasjoner.

En overgang som ser ut til å være rett rundt hjørnet er Jamie Vardys til Arsenal. Leicester-manager Claudio Ranieri bekrefter overfor Gazzetta dello Sport at alle ryktene rundt Vardy og Arsenal stemmer. Og overgangen kan bli en realitet allerede i kveld. For The Gunners fykter ifølge Daily Express at overgangen skal gå i vasken dersom den ikke er på plass før Vardy drar til EM.

En annen spiss som kan være på vei til Arsenal er Antonio Colak. 22-åringen scoret denne sesongen fem mål i 2. Bundesliga for Kaiserslautern, men er egentlig Hoffenheims eiendom. Colak og Arsenal skal være enig om de personlige betingelsene, men The Gunners har foreløpig ikke kommet til enighet med Hoffenheim, skriver Daily Express.

Og om ikke det er nok, så skal Arsenal være kommet et godt stykke i samtalene med Borussia Dortmund om en overgang for Henrikh Mkhitaryan. Den armenske midtbanespilleren har gjort det klart at det er uaktuelt å forlenge kontrakten sin med Dortmund, og med ett år igjen av den gjeldende, så vil tyskerne selge i sommer. The Sun hevder at Arsenal er klubben det forhandles med nå.

Forrige sesong måtte Kieran Gibbs akseptere at han ble et andrevalg bak Nacho Monreal på venstrebacken. Og med sterke spekulasjoner om at Ricardo Rodriguez er på vei til Arsenal, så kan Gibbs havne enda lenger bak i køen. Men et tredjevalg for Arsenal, kan være et førstevalg for en annen klubb. Og Liverpool Echo hevder at Liverpool veldig gjerne vil ha Gibbs som en oppgradering av Alberto Moreno på venstrebacken.

En annen venstreback som har fanget Jürgen Klopps interesse er Aston Villas Jordan Amavi. L'Equipe skriver at Liverpool, AC Milan og Lyon er alle interessert i 22-åringen, som har vært skadet siden november.

Etter noen dager med spekulasjoner om Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi, er dagens rykter om Manchester United noe mer jordnære. Ifølge den spanske sportsavisen AS, så blir trolig den ivorianske midtstopperen Eric Bailly det første kjøpet Jose Mourinho gjør som United-manager. Rundt 370 millioner kroner vil det koste å hente 22-åringen fra Villarreal.

Men helt Zlatan-fritt blir det ikke i dag heller. For The Guardian skriver at svensken takket nei til Tottenham for å gå til Manchester United. Nå gjenstår det bare en personlig prat mellom Ibrahimovic og Mourinho. Dersom de to, som ifølge Ibrahimovic har pratet sammen hver dag de siste sju årene, kommer til enighet om veien videre, så blir 34-åringen å se i rødt til høsten.

Det er ikke uvanlig at managere har sine favoritter fra lag de har trent tidligere. Og da prøver de gjerne å hente dem med seg til en ny klubb. Bastian Schweinsteiger var en av Louis van Gaals favoritter fra tiden i Bayern München. Men en kan vel kalles i overkant positiv dersom en vil si at det var en suksess å hente den tyske veteranen til Manchester United. Nå hevder Daily Mirror at Mourinho gjerne vil kvitte seg med Schweinsteiger i sommer. 31-åringen får gjøre sitt beste i EM for å overbevise andre klubber om at han er verdt å satse på.

Store hjerner tenker likt, heter det. Her om dagen kom det frem at både Mourinho og hans kommende kollega i byrival City Pep Guardiola, begge ville ha Paul Pogba. Men det er ikke det eneste navnet som står på begges handleliste i sommer. Daily Star skriver at det kan bli en heftig kamp mellom de to om Borussia Dortmund-angriperen Pierre-Emerick Aubameyang.

Manchester City skal ha en midtstopper i sommer, og førstevalget skal være John Stones. Men ifølge Manchester Evening News kan de glemme å hente 22-åringen før EM. Everton vil la en ny manager få bestemme om han vil la Stones gå, og med England på toget til Frankrike mandag, så er det ikke tid til å ansette en manager i Everton, starte forhandlinger og foreta medisinske tester i løpet av dagen i dag.

Men det kan bli ansatt en ny manager på Goodison Park i dag. For Liverpool Echo skriver at Ronald Koeman skal ha latt seg friste av over en milliard til å kjøpe spillere for og over 80 millioner i årslønn.

Det betyr at Southampton nok en gang må ut på managerjakt. Daily Telegraph skriver at The Saints har sett seg ut enten Sevillas Unai Emery eller Bournemouth-manager Eddie Howe til å ta over etter Koeman. Men Daily Mirror hevder at også Manuel Pellegrini er et aktuelt navn.

En annen som kan være på vei bort fra St. Mary's er Victor Wanyama. Nå skal Leicester ha vist interesse for kenyaneren. Og det er et sterkt signal om at N'Golo Kanté kan være på vei til enten Chelsea eller Arsenal, skriver Daily Star.

Etter noen rolige dager, så begynner det å skje ting i Chelsea også. Det gikk sterke rykter om at Chelsea ville hente Romas Radja Nainggolan tidligere i vår. Og nå bekrefter belgieren at de kongeblå prøver å kjøpe ham, skriver London Evening Standard.

En annen midtbanespiller som skal være ønsket av Antonio Conte er Steven N'Zonzi, melder The Sun. Den tidligere Stoke-spilleren har hatt en god sesong i Sevilla. Såpass god at Conte mener at han er klar for å spille for en toppklubb i Premier League. Og en toppklubb er det Chelsea ønsker å være neste sesong.

Tottenham-keeper Hugo Lloris har satt som krav at stallen skal forsterkes før han går til forhandlinger om en ny kontrakt. Og nå skal han ha fått et løfte om at klubbledelsen skal kikke seg om etter en og annen spiller utenfra, skriver Daily Mirror.

Og en av disse kan være Palermos offensive midtbanespiller Franco Vazquez. Sunday People skriver at Palermo forventer et konkret bud fra Tottenham en av de nærmeste dagene. 27-åringen er født i Argentina, men har italiensk pass ettersom hans far er fra støvellandet. Han har fått to landskamper for Italia, men kom ikke med i EM-troppen.