FÅR KJEFT: Trond Giske blir kritisert for sitt høye fravær på Stortinget. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)
FÅR KJEFT: Trond Giske blir kritisert for sitt høye fravær på Stortinget. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix) Foto: Åserud, Lise

Var imot fraværsgrense – er selv på fraværstoppen

Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske har et fravær på over 20 prosent fra Stortinget. I forrige uke satte Ap ned foten for regjeringens forslag om en fraværsgrense på 10 prosent i den videregående skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gjennomgang VG har gjort viser at Trond Giske så langt har vært borte fra Stortinget sju ganger i 2015/2016-sesjonen – mest av alle medlemmene i Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité.

Andreplassen er delt mellom Martin Henriksen (Ap), Kent Gudmundsen (H) og Audun Lysbakken (SV), som alle har vært borte seks ganger.

– Etter denne uken hvor Giske har snakket om at vi ikke tar fravær på alvor, så er det avslørende å se at han er fraværskongen i utdanningskomiteen. Jeg forstår jo nå hvorfor Giske, med over 20 prosent fravær, syntes vår 10 prosentgrense var for lav, sier stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp).

Giske avviser alle beskyldninger om skulk og sier han har hatt gyldig fravær for oppdrag utenfor Stortinget.

– Hvis Frp vil innføre en stivbeint 10 prosents grense også for dette, ville det ramme mange folks møter med oss på Stortinget, slik en stivbeint 10 prosents regel i skolen ville rammet tusenvis av elever, sier Giske.

Arbeiderpartiets gruppemøte sa onsdag nei til forslaget om en fraværsgrense på 10 prosent i hvert enkelt fag på videregående. Dermed ble det heller ikke flertall for det på Stortinget.

NTB