– Broren min er ingen drittsekk

Se TV 2s møte med Fellainis nattklubb-bror.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KNOKKE (TV 2): Litt rundere over magen og kanskje litt mer uflidd, men det er ikke akkurat vanskelig å gjenkjenne Hamza Fellaini når TV 2 besøker den belgiske feriebyen Knokke fredag ettermiddag.

– Folk tar feil av oss noen ganger. Spesielt lillebroren min, Mounsir, ligner veldig på Marouane, sier Hamza Fellaini.

– Har alle mennene i Fellaini-familien den samme frisyren?

– Ja, faren vår hadde det på 60/70-tallet. Da lot man håret gro. Han ba oss om å gjøre det samme.

Møt Marouane Fellainis bror øverst i saken!

Her trikser Justin Bieber med Neymar (!)

Har fått pengestøtte av lillebror
Hamza har den samme karakteristiske hårmanken som lillebror og fotballstjerne Marouane Fellaini, og mye av de samme ansiktstrekkene, men der stopper også mye av likhetene.

– Marouane er litt høyere enn meg, men den største forskjellen er at han har et talent, sier han selvironisk.

– Det er et klokkeklart rødt kort

Selv eier han nattklubben Inside, men på en kald junidag i Knokke virker byen nesten folketom og søvning. Det gjør det utfordrende å drive nattklubb, men det hjelper med drahjelp fra en populær og generøs lillebror.

– Jeg prøver å lykkes her i livet. Marouane har lyktes i livet sitt, og har hjulpet meg i gang økonomisk med dette stedet. Så jeg håper jeg får bli her, jeg har et stort prosjekt på gang. Det er en klubb under oppbygging, sier Hamza.

Vondt for familien
På veggen henger et stort maleri av Fellaini, der han feirer 1-1-målet sitt mot Algerie i VM for to år siden.

Inngangspartiet prydes også av store fotballbilder av Fellaini, som levner liten tvil om hva storebror synes om familiens fotballalibi.

– Jeg er veldig stolt av ham. Vi ringer og sender meldinger hver dag, som vi alltid har gjort. Vi er som belgisk-marokkanske familier flest: veldig sammensveiset. Iblant kommer han hit for å se meg og slappe av, sier han.

United-spilleren setter garantert pris på støtten hjemmefra, for det er ikke alltid han opplever det samme på fotballbanen. Fellaini er råsterk og kan legge ned ballen på brystet som ingen andre, men han er kanskje vel så kjent for sine gjentatte albuer mot motspillere.

Seinst i mai ble han utestengt i tre kamper etter å ha plantet albuen i halsen på Leicester-stopper Robert Huth - som også ble utestengt for å ha lugget Fellaini i forkant.

Familien fortviler over bøllestempelet til Uniteds nummer 27.

– Journalister liker å kritisere, det er jobben deres. Men det er veldig vondt for familien. Marouane har sin måte å spille på. Men han er ingen drittsekk. Han har en voldsom fysikk og er en kraftig spiller, sier Hamza.

Utenfor banen, hevder han, er Marouane Fellaini tvers gjennom sympatisk.

– Han er en veldig avslappet person, som er snill med alle. Ber noen om et bilde, så stiller han om. Ber noen om autografen, så får de det. Han finnes ikke overlegen, sier storebroren.

Høyest rangert
Belgia er i gruppe med Sverige, Italia og Irland i EM. På FIFA-rankingen ligger de høyest av de europeiske nasjonene, men selv med en sterk tropp er det få som nevner Belgia blant de aller største favorittene til å vinne mesterskapet.

1-1-kampen hjemme mot Finland økte heller ikke forventningene til «Red Devils», foran søndagens avsluttende test mot Per-Mathias Høgmo og Norge.

Hamza Fellaini tror Belgia når finalen om de får ut potensialet sitt.

– De har et veldig godt lag, så jeg ser ingen grunn til at de ikke skal klare det, sier han.