Oslo  20160604.
Marit Bjørgen snakker med pressen før Oslo Skishow 2016 i Holmenkollen, lørdag
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Oslo 20160604. Marit Bjørgen snakker med pressen før Oslo Skishow 2016 i Holmenkollen, lørdag Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Skadet Bjørgen: – Man blir litt forbannet

En skadet Marit Bjørgen møtte pressen i stedet for å varme opp med lagvenninnene før Oslo Skishow. Hun innrømmer at hun nok har vært litt for ivrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har vært gjennom en fødsel, så det skjer endringer med kroppen. Jeg har kanskje vært litt for tøff med noen øvelser og vært litt ivrig, innrømmer Bjørgen, som peker ned på utsiden av høyre hofte på spørsmål om hvor skaden sitter.

– Jeg har litt smerter, så nå er det om å gjøre å prøve å roe det ned og trene alternativt. Så kan jeg gå på rulleski når smertene er borte og ta øvelser som jeg kan tilpasse belastningen på, sier 36-åringen.

Oslo Skishow skulle bli Bjørgens første konkurranse etter fødselen, men i likhet med siste del av NM satte en belastningsskade en stopper for hennes planer om å matche seg mot lagvenninnene.

– Det er kjedelig, men jeg må se realiteten og se framover. Jeg hadde gledet meg til å gå her og måle meg mot de andre, men jeg må bare være tålmodig, forklarer landslagets mestvinnende, som fikk en kjenning med skaden under samlingen på Sognefjellet.

– Man blir litt forbannet. Jeg må si det, for som toppidrettsutøver vil man gjøre det man planlegger. Så man blir litt frustrert, men man kommer tilbake. (©NTB)