Mann (40) alvorlig skadd i paragliderulykke under «Petter Uteligger»-innspilling

To personer krasjet med et tre under innspillingen nye episoder av den populære serien. En mann på 40 år er alvorlig skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to mennene i paraglideren falt rundt ti meter, via noen grantrær før de traff bakken. Ulykken skjedde på Voss rundt klokken 13 lørdag ettermiddag.

Deltakeren i paraglideren var med på innspillingen av nye episoder til «Petter Uteligger».

– De forteller at de har fått et løft i skjermen, slik at de ble slengt litt rundt, forteller politiets operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt.

De to falt rundt 10 meter, via noen grantrær og ned på bakken.

Haukeland universitetssykehus opplyser lørdag ettermiddag at en 40 år gammel mann er alvorlig skadet, og en 35 år gammel mann er lettere skadd.

Innspilling av «Petter Uteligger»

En av de skadde er deltaker i den nye serien til Petter Nyquist, alias «Petter Uteligger», bekrefter TV 2s kommunikasjonssjef, Jan Petter Dahl.

– Det var ikke Petter selv, men en av dem han har med seg, som skulle gjennomføre et tandemhopp med en paraglider. De fikk problemer fra start, og krasjet i et tre, sier Dahl.

Personen var bevisst etter ulykken, men klaget over smerter i ryggen, og ble fløyet til sykehus med luftambulanse.

– Var sikkerheten god nok?

– Ja. Det var en svært erfaren pilot, som det må være ved slike tandemflyvninger, sier Dahl.

Vedkommende som var lettere skadet, er nå skrevet ut av sykehuset, og tilbake sammen med gjengen.

40-åringen som ble hardt skadet ligger fortsatt inne på sykehuset, søndag.

Lager ny sesong

Gjennom TV 2-serien «Petter Uteligger» kunne norske TV-seere følge Petter Nyquist (37) gjennom 52 dager på gata i Oslo, et opphold som ikke bare var av stor betydning for Petter selv, men også for de menneskene han møtte og for nordmenn flest sin oppfatning av gatemiljøet.

Etter oppholdet på gata i Oslo, har Petter nå tatt med seg mennesker fra gatemiljøet ut på opplevelser ulike steder.

– Det handler rett og slett om å kunne gi folk fra gata nye, positive opplevelser på flere arenaer, muligheter til å utvikle seg og i tillegg vise at de er ressurspersoner akkurat som deg og meg, sa Petter Nyquist til TV 2 tidligere denne uken.

Alvorlig skadd i hanggliderulykke

Like i forkant av paragliderulykken på Voss ble en 48 år gammel mann alvorlig skadet i en hanggliderulykke på Unneland i Bergen.

– Mannen fikk en hard landing, og falt hardt i bakken, opplyste operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt til TV 2.