MØTTE LEGENDEN: Dag Otto Lauritzen (helt til høyre) banket på hos Muhammad Ali i 1984, og ble invitert inn for en prat. Foto: Privat
MØTTE LEGENDEN: Dag Otto Lauritzen (helt til høyre) banket på hos Muhammad Ali i 1984, og ble invitert inn for en prat. Foto: Privat

Dag otto lauritzen møtte muhammad ali i Los angeles:

– Zlatan og Northug blir ingenting i forhold

Syklist Dag Otto Lauritzen traff bokselegenden i hjemmet hans i Los Angeles i 1984.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg var rimelig starstruck, forteller Lauritzen til TV 2.

I 1984 vant den norske syklisten en bronsemedalje under OL i Los Angeles. I forbindelse med en samling i OL-byen fant Lauritzen ut at Muhammad Ali bodde rett i nærheten. Da bestemte han seg for å oppsøke mannen som hadde vært et forbilde for ham siden han var liten gutt.

– Slapp oss inn

– Jeg banket på og spurte om autografen, men da slapp han oss like godt inn og vi var inne hos ham en time. Det var nesten vanskelig å ta det inn over seg, sier Lauritzen.

Han beskriver en sjarmerende mann som forsøkte å underholde de norske syklistene. Men Lauritzen tror bokselegenden var preget av sykdommen Parkinson allerede da.

– Han spøkte og lo, men han var også veldig opptatt av å trylle for oss. Han hadde masse tryllekunster han ville vise frem. Det var morsomt, men han hadde nok begynt å merke sykdommen.

– Zlatan og Northug blir ingenting i forhold

Lauritzen beskriver Ali som et teknisk vidunder, men også som kanskje den største showmannen idrettsverdenen har sett.

– Zlatan og Petter Northug blir ingenting i forhold til Muhammad Ali, sier Lauritzen som fikk med seg et spesielt minne fra besøket.

– Jeg fikk autografen hans på den offisielle OL-drakta jeg hadde på meg. Den henger hjemme og er aldri blitt vasket.