FULL UTRYKNING: En mann ble pågrepet i en væpnet politiaksjon på Oslo S etter å truet en Narvesen-ansatt med kniv. Foto: Sveinung Habbestad / TV 2
FULL UTRYKNING: En mann ble pågrepet i en væpnet politiaksjon på Oslo S etter å truet en Narvesen-ansatt med kniv. Foto: Sveinung Habbestad / TV 2

Mann holdt kniv mot magen til Narvesen-ansatt på Oslo S – pågrepet i væpnet politiaksjon

Politiet vurderte hendelsen på Oslo S som en mulig gisselsituasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi fikk meldinger om at det ble truet med kniv inne på Narvesen på Oslo S og at det kunne være et mulig ransforsøk. Til slutt fikk vi en situasjon hvor en person holdt en kniv mot magen til en ansatt i butikken, sier operasjonsleder Christian Khron Engeset i Oslo politidistrikt til TV 2.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 21.30 fredag.

– Vi vurderte det som en mulig gisselsituasjon og gikk til væpnet aksjon. Gjerningsmannen ble pågrepet klokken 21.39, forteller Engeset.

Det var personell fra Beredskapstroppen som pågrep gjerningsmannen. Gjerningsmannen skal ha lagt fra seg kniven i det politiet gikk til aksjon.

Den fornærmede kvinnen blir ivaretatt, og politiet henter inn vitneopplysninger. Personell fra Kriminalvakta er også på vei til stedet for å bistå i etterforskningen.

Politiet opplyser til TV 2 at mannen ikke er en tidligere kjenning av dem. Hvorvidt det var et ran eller en gisselsituasjon er ennå ikke klart.

– Det er snakk om en ustabil gjerningsperson, opplyser operasjonsleder Finn Belle.