Celtic manager Ronny Deila with the trophy in his last game following the Ladbrokes Scottish Premiership match at Celtic Park, Glasgow.
Celtic manager Ronny Deila with the trophy in his last game following the Ladbrokes Scottish Premiership match at Celtic Park, Glasgow. Foto: Danny Lawson

Ronny Deila blir EM-ekspert for TV 2

TV 2 har sikret seg den tidligere Celtic-manageren Ronny Deila som ekspert-kommentator under EM. – Kjempeutfordring, sier han om oppgaven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill EM-manager her!

Tipp utfallet av EM!

Den 10. juni braker det løs med EM i Frankrike på TV 2 og NRK. TV 2 har styrket ekspert-laget sitt ytterligere før Europamesterskapet.

Ronny Deila og Brede Hangeland blir med som eksperter under mesterskapet.

– Dette er en kjempeutfordring. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med denne gjengen. Nå har jeg vært sammen med resten av kommentator- og ekspertkorpset til TV 2 for å gå gjennom det sportslige rundt EM-sluttspillet. Dette blir veldig bra, sier Deila.

– Ronny er en flott forsterkning for TV 2 åtte dager før vi skal sende EM-premieren Frankrike-Romania. Han kommer med ferske impulser som trener i en storklubb og er en inspirerende formidler av fotball, sier sportssjef i TV 2 Vegard Jansen Hagen.

Ronald Deila er en norsk tidligere profesjonell fotballspiller og tidligere manager for den skotske Premier League-klubben Celtic. Han brukte mesteparten av sin spillerkarriere i Odd, deretter Viking, før han ble hovedtrener i Strømsgodset, som han ledet til seriegull i 2013. Nå skal han kommentere EM på TV 2.

– Vi har et meget sterkt ekspert-korps i fotballsatsingen vår og supplerer med Brede Hangeland og Ronny Deila under EM. I tillegg kommer gjester som Ada Hegerberg, Åge Hareide og Steffen Iversen, forteller han.

Slik ser kommentator-kabalen til TV 2 under EM ut:

Øyvind Alsaker og Petter Myhre (10. juni til og med 7. juli)

Kasper Wikestad og Drillo (11. juni til og med 18. juni)

Kasper Wikestad og Brede Hangeland (19. juni til og med 27. juni)