Den irakiske hæren er involvert i harde kamper for å drive IS ut av Falluja.  REUTERS/Alaa Al-Marjani
Den irakiske hæren er involvert i harde kamper for å drive IS ut av Falluja. REUTERS/Alaa Al-Marjani Foto: Alaa Al-marjani

Mer enn tusen soldater såret i kampene i Falluja

Mer enn tusen medlemmer av de irakiske styrkene er såret siden operasjonen for å erobre Falluja startet for snart to uker siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har mottatt 1.119 sårede siden starten av offensiven, sier en kilde i helsevesenet i Bagdad til AFP. Vedkommende som vil være anonym, sier de sårede er behandlet på sykehusene i Kadhimiya, Abu Ghraib, Al Karama, Al Karkh og Yarmuk.

Blant de sårede er medlemmer av hæren, politiet, antiterrorstyrkene, og den paramilitære, Iran-støttede gruppa Hashed al-Shaabi (Folklig mobilisering).

Noe tall på drepte kan kilden ikke oppgi. Den irakiske hæren vil heller ikke oppgi sine tapstall. Tallet på begravelser landet over tyder imidlertid på at mange blir drept i kampene om byen, skriver AFP.

Irakiske styrker satt mellom den 22. og 23. mai i gang en stor offensiv med mål om å gjenerobre IS-bastionen Falljua, en by som ligger bare 50 kilometer vest for Bagdad. Byen var den første IS erobret i landet i 2014. (©NTB)