Over 100 døde båtflyktninger funnet i Libya – flere hundre fryktes druknet

Flere enn 100 døde båtflyktninger er funnet etter et forlis ved kysten av Libya. Utenfor Kreta kan flere hundre mennesker ha druknet i et annet forlis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et desperat søk fortsatte fredag ettermiddag i Middelhavet etter flere hundre mennesker som antas å ha vært om bord i en flyktningbåt som kantret sør for Kreta samme morgen. Minst 340 er berget, og fire er funnet døde, ifølge den greske kystvakten.

Men ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) kan båten ha forlatt den afrikanske kysten med så mange som 700 om bord.

Det er andre gangen denne uka at en flyktningbåt oppdages i det sørlige Egeerhavet, noe som kan være et tegn på at menneskesmuglere har tatt i bruk en ny rute for å unngå NATOs patruljeskip.

Samtidig opplyser en talsmann for Røde Halvmåne i Libya at minst 107 mennesker er funnet døde i nærheten av Zuwara på den libyske kysten, blant dem 40 kvinner og fem barn.

Likene var i en slik tilstand at det er grunn til å tro at båtflyktningene har druknet en gang i løpet av de siste to døgnene, opplyser Mohammed al-Mosrati i Røde Halvmåne til Associated Press fredag ettermiddag. (©NTB)