I POLITIETS SØKELYS: Sepp Blatter etterforskes. (Laurent Gillieron/Keystone via AP)
I POLITIETS SØKELYS: Sepp Blatter etterforskes. (Laurent Gillieron/Keystone via AP) Foto: Laurent Gillieron

Hevder FIFA-topper beriket seg selv med 665 millioner kroner

Sveitsisk politi med ny FIFA-razzia etter penge-avsløring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sveitsisk politi har gjennomført en ny razzia ved Det internasjonale fotballforbundets hovedkontor i Zürich.

Sveitsiske myndigheter bekreftet fredag at både dokumenter og elektroniske data er blitt beslaglagt i aksjonen. Disse vil nå bli gjennomgått for å se hvilken relevans de måtte ha for etterforskningen.

Razziaen skal ha vært del av den pågående etterforskningen mot FIFA og forbundets tidligere toppledere Sepp Blatter og Jerome Valcke.

En intern etterforskning i FIFA viser at Sepp Blatter, Jerome Valcke og Markus Kattner beriket seg selv med 665 millioner kroner over en femårsperiode. Pengene ble utbetalt som lønn, bonuser og godtgjørelser.

Det hevder advokater som bistår Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i etterforskningen som pågår mot de tidligere topplederne i forbundet.

Ifølge FIFA er det sannsynlig at de kontraktfestede utbetalingene bryter med sveitsisk lov. Forbundet opplyser at både de sveitsiske og amerikanske myndigheter, som begge har innledet korrupsjonsetterforskning mot FIFA, vil bli gitt tilgang til bevis som bekrefter opplysningene.

Ved siden av tidligere president Blatter skal tidligere generalsekretær Jerome Valcke og den sparkede økonomidirektøren Markus Kattner ha tatt del i de enorme lønns- og bonusutbetalingene.

De oppsiktsvekkende kontraktsdetaljene som ble lagt fram av FIFA selv fredag, kom bare et lite døgn etter at sveitsiske myndigheter gjennomførte en ny razzia mot forbundets hovedkvarter i Zürich.

Den sveitsiske justisministerens kontor bekreftet i ettertid at aksjonen var et ledd i å fremskaffe nye bevis mot Blatter og flere andre korrupsjonsmistenkte toppsjefer.

Sveitsiske myndigheter innledet etterforskning mot Blatter i september i fjor, og i mars ble det besluttet å etterforske også generalsekretær Valcke.

Begge er suspendert for å forbrutt seg mot idrettens etiske regelverk. (©NTB)