Stokke  20160603.
14 postarbeidere ble sendt til sykehus etter å ha blitt eksponert for et ukjent stoff fra et brev på postterminalen i Stokke i Vestfold torsdag kveld. Ytterligere 30 ble sendt til sjekk. Pulveret som ble funnet inneholder ikke biologiske smittestoffer. Det viser foreløpige analyseresultater, opplyser Forsvarets forskningsinstitutt.
Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB Scanpi
Stokke 20160603. 14 postarbeidere ble sendt til sykehus etter å ha blitt eksponert for et ukjent stoff fra et brev på postterminalen i Stokke i Vestfold torsdag kveld. Ytterligere 30 ble sendt til sjekk. Pulveret som ble funnet inneholder ikke biologiske smittestoffer. Det viser foreløpige analyseresultater, opplyser Forsvarets forskningsinstitutt. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB Scanpi Foto: Berg-rusten, Ole

Fryktet pulver som sendte 44 til sykehus var mel

Politiet opplyser at pulveret i pakken på postterminalen i Stokke var et ufarlig melprodukt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter grundige analyser av Forsvarets forskningsinstitutt har de konkludert med at pulveret i pakken på posten i Stokke var mel.

44 ansatte ble sendt til sjekk hos sykehuset i natt etter at pakken falt i bakken og pulveret rant ut. Flere meldte om symptomer etter kontakt med det som nå altså viser seg å være mel.

– Noen har hatt irritasjon i luftveiene, sa Line Jacobsen ved sykehuset til TV 2 tidligere i dag.

For de ansatte ved postterminalen var det en skremmende opplevelse.

– Det er klart dette er skremmende. Posten opplever fra tid til annen at det kommer forskjellige stoffer ut av ødelagte sendinger. Men når det kommer fysiske reaksjoner, så er det klart det er en skremmende opplevelse som vi tar på største alvor, sier Eckhoff.

Alle de ansatte er nå skrevet ut eller på vei til å bli det, opplyste leder av kriminalseksjonen i Sør-Øst politidistrikt, Knut Erik Ågrav, på en presseorientering fredag ettermiddag.

Postterminalen i Stokke ligger på Borgeskogen i Vestfold, halvannen mil utenfor Tønsberg.

Posten til og fra Vestfold, Telemark og Agder-fylkene blir forsinket som følge av pulver-alarmen.

Terminalen er fortsatt delvis stengt, men vil bli åpnet i løpet av dagen.