SKUFFET: Åge Hareide synes de danske spillerne så slitne ut mot Bosnia-Hercegovina.
Foto: Henning Bagger / NTB scanpix
SKUFFET: Åge Hareide synes de danske spillerne så slitne ut mot Bosnia-Hercegovina. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix Foto: Henning Bagger

Straffenederlag for Hareides Danmark

Danmark tapte semifinalen mot Bosnia-Hercegovina i Kirin Cup på straffer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sto 2-2 etter full tid, etter at danskene hadde ledet 2-0 til pause. Kampen var Åge Hareides tredje som dansk landslagssjef.

Bosnierne vant straffesparkkonkurransen 4-3. Jannik Vestergaard og Andreas Christensen misbrukte hver sin straffe.

– Vi spilte ok før pause. Vi ledet 2-0 og kontrollerte kampen. Da vi var 11 mot 10 etter pause klarte vi ikke å holde ballen i laget. Fotball er underlig sånn sett. Vi så slitne ut. Vi så helt forferdelige ut, og jeg tror spillerne synes det samme, sier Hareide.

– Det er ingen god følelse å miste en 2-0-ledelse, men vi ville gjerne prøve forskjellige konstellasjoner og endre noen ting i denne kampen. Kanskje gjorde vi for mange bytter. Kanskje var spillerne for slitne. Men nå skal jeg snakke med spillerne, og så får vi kanskje et svar, sa Hareide, som byttet ut fire spillere i annen omgang.

Rosenborgs Mike Jensen var blant spillerne som fikk sjansen etter hvilen, men han imponerte ikke. Han er én av tre spillere som får karakteren 1 på Ekstrabladets børs.

Hareide har tidligere ledet danskene til 2-1-seier mot Island, mens det ble 0-1-tap mot Skottland.

Simon Kjær og Viktor Fischer ga Danmark ledelsen 2-0. Fischer skulle egentlig ikke startet, men Lasse Vibe skadet seg under oppvarming.

Milan Djuric scoret begge Bosnias mål. Utligningen kom da Bosnia spilte 10 mot 11 etter et rødt kort. (©NTB)