KLAR TALE: Fotballpresident Terje Svendsen tror det er mer grums som vil komme frem i lyset.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KLAR TALE: Fotballpresident Terje Svendsen tror det er mer grums som vil komme frem i lyset. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

– Venter flere dårlige nyheter fra FIFA og UEFA

Fotballpresident Terje Svendsen kommenterte den siste FIFA-skandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tyske avisen Die Welt meldte torsdag at FIFA-president Gianni Infantino, som i februar tok over ledelsen i den skandaleombruste organisasjonen fra den skandaleombruste Sepp Blatter, risikerer en suspensjon på 90 dager.

Avisen har fått tilgang til hemmelig mailkorrespondanse der Infantino skal ha bedt om at protokollen fra et møte i Fifa-rådet i Mexico By i mai ble slettet. I møtet skal det ha blitt diskutert en plan for å fjerne lederen for Fifas revisjonskomité, Domenico Scala. Protokollen skal ikke ha blitt slettet.

I møte-protokollen kommer det også klart frem at Infantino er misfornøyd med lønnstilbudet fra revisjonskomiteen og at han vil ha fjernet Scala.

På dagens frokostmøte på Ullevaal pratet fotballpresident Terje Svendsen om den siste utviklingen i FIFA-skandalen.

– Jeg venter flere dårlige nyheter, både fra FIFA og UEFA, sier Svendsen.

– Oppryddingen og gjennomføringen av reformer kommer til å føre til at flere ting kommer opp i dagen. Det må vi være forberedt på, og det kommer til å virke forstyrrende inn mot det arbeidet som vi skal gjøre, sier Svendsen.

Han er godt kjent med den siste utviklingen i saken mot Infantino.

– Det vil overraske meg veldig stort om det ikke vil være motstand mot gjennomføring av reformer, både i FIFA og UEFA. Når det gjelder den konkrete saken mot Infantino håper jeg at man så fort som mulig får frem alle fakta i saken. Vi har flagget åpenhet, og jeg synes også det bør praktiseres i FIFA. Det er en alvorlig sak dersom det som er skrevet i media er riktig gjengitt. Jeg blir oppriktig lei meg hvis det stemmer, fortsetter han.

På 17. mai ble det klart at Kjetil Siem slutter som generalsekretær i NFF for å innta en betrodd stilling underlagt Infantino i Fifa. Han fikk jobbtilbudet etter kongressen i Mexico.

På frokostmøtet opplyste Svendsen at Kjetil Siem hadde sin siste arbeidsdag i Norges Fotballforbund torsdag. Kai-Erik Arstad går inn som konstituert generalsekretær.

En av favorittene til å bli ny generalsekretær er Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg. Svendsen mener at det ikke er noen hindring at Moe Dyrhaug er trønder og kommer fra Rosenborg.

– Tove Moe Dyrhaug er en fantastisk dyktig leder. På nåværende tidspunkt kan jeg ikke begynne å diskutere enkeltkandidater. Dyktige folk kan få hvilken som helst jobb. Man må stole på at personer har integritet og selvinnsikt.

– Så det er ikke noe hinder at hun kommer fra Rosenborg?

– Nei, jeg synes det kommer veldig mye bra folk fra Rosenborg. Moe Dyrhaug er en dyktig leder, og jeg har stor tro på at dersom ting skulle skje, så har hun både integritet og habilitet. Jeg ser ikke at det er diskvalifiserende at hun kommer fra Rosenborg, sier Svendsen.