Fotballryktene: – Zlatan enig med Premier League-klubb

Og Paris Saint-Germain vil ha Liverpool-stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

øI don't care if Monday's blue. Tuesday's grey and Wednesday too. Thursday I don't care about you. It's Friday I'm in love».

Nå kan helgen bare starte, og selv om klubbfotballen er tvunget inn i dvale i noen uker, så stopper ikke overgangsspekulasjonene.

For sommeren er høytid for fotballrykter, og de tar ikke fri verken fordi det er helg eller EM.

Zlatan Ibrahimovic er klar for Manchester United. Sky Sports melder sent fredag kveld at den svenske stjernen vil signere for Manchester United før EM starter neste fredag. Svensken vil signere en ettårskontrakt med klubben.

Jamie Vardy er et hett navn etter en imponerende sesong. Fredag kveld melder både The Guardian og The Mirror at Leicester-spissen er i samtaler med Arsenal. London-klubben skal ha møtt utkjøpsklausulen på 20 millioner pund (cirka 240 millioner kroner). Vardy scoret 24 mål i Premier League for mesterne. 29-åringen skal kreve en fireårskontrakt og en ukelønn på 120 000 pund (1,5 millioner pund).

Paul Pogba ser igjen ut til å bli et av de heteste navnene på overgangsfronten. Akkurat slik han har vært det i de to foregående overgangsvinduene. Men til nå er han blitt værende i Juventus. Det er det ikke sikkert han gjør denne gangen. Og det kan dra opp til en durabelig fight i Manchester. For Pogba skal stå øverst på Pep Guardiolas handleliste. Den nye manageren har allerede hentet Ilkay Güdogan, men vil ha Pogba og Real Madrids Toni Kroos til å danne en ny midtbanetrio på Etihad Stadium, skriver Manchester Evening News. Han vil også ha inn Aymeric Laporte eller John Stones i midtforsvaret, pluss to sidebacker og en spiss.

Men det er ikke bare Manchester City som vil ha Pogba. Også byrival United vil ha 23-åringen – som de mistet som bosmanspiller til Juventus i 2012. The Sun skriver at Manchester United allerede har lagt inn et bud på drøyt 720 millioner kroner for Pogba, men selv om det vil være nytt rekordkjøp i Premier League, er det nok altfor lavt til at Juventus gidder å bruke tid på budet.

Torsdag meddelte Barcelonas sportsdirektør Robert Fernandez at Dani Alves forlater klubben i sommer. De fleste rapporter går på at den brasilianske backveteranen skal til Juventus, men foreløpig er ingenting bekreftet. Og Mundo Deportivo skriver at Manchester United og Paris Saint-Germain vil ha et ord med i laget før det er helt avgjort.

Jose Mourinho har fått over to milliarder kroner til spillerkjøp i sommer, og har da økonomiske muskler få andre kan matche. Og han vil gjerne ha Harry Kane fra Tottenham. Spurs-ledelsen skal derfor ha lagt et nytt kontraktsforslag til landslagsspissen. Der tilbyr de ham 1,2 millioner kroner i ukelønn for å sikre at han ikke lar seg lokke av en enda feitere lønningspose på Old Trafford, skriver Squawka.

Manchester United skal har kontaktet Arsenal og spurt om hva The Gunners vil ha for Laurent Koscielny. Men der ble de røde djevlene møtt med latter og klar beskjed om å glemme franskmannen, skriver Metro.

Mens Zlatan Ibrahimovic nyter at pressen spekulerer i hvor han skal spille neste sesong, så er Alvaro Morata lei av å høre om hvor han skal. Nå har han bedt Real Madrid om å ta en avgjørelse om hva de ønsker. Den spanske storklubben kommer trolig til å benytte seg av tilbakekjøpsklausulen de har med Juventus. Men Morata vil ha et klart svar på om de ønsker å selge ham videre eller beholde ham, skriver Daily Mirror. Arsenal skal stå først i køen dersom Real Madrid velger å cashe inn på den spanske landslagsspissen.

Liverpool har jobbet på spreng for å sikre seg Mario Götze. Men den tyske landslagsspilleren takket høflig nei til de røde fra Merseyside. Da trodde de fleste at han ville bli værende i Bayern München. Men etter at både klubbdirektør Karl-Heinz Rummenigge og trener Carlo Ancelotti sa at Götze kunne forlate klubben i sommer, så kom Liverpool-spekulasjonene opp igjen. Men ifølge Süddeutsche Zeitung er sjansene større for at han havner i Arsenal enn Liverpool. Götze skal være uinteressert i å spille for en klubb som ikke er i Champions League, noe som setter en effektiv stopper for Liverpools jakt.

I Liverpool forbereder de seg på en sommer der det blir en kamp for å beholde Philippe Coutinho. For klubben er blitt kontaktet av Paris Saint-Germain med tanke på en overgang for brasilianeren. Men Liverpool Echo skriver at det foreløpig ikke er kommet noe konkret bud. Det er ventet at det vil komme et bud på i overkant av en halv milliard kroner for playmakeren.

Jürgen Klopp vil ha en ny midtbanespiller. Og når toget ser ut til å ha forlatt perrongen med tanke på Götze og Udineses Piotr Zielinski, skal han ha flyttet fokus over på Sporting Lisboa-spilleren Joao Mario. A Bola skriver at Klopp nå har 23-åringen øverst på ønskelisten sin.

En som neppe blir å se på Anfield neste sesong er Martin Skrtel. Den slovakiske landslagskapteinen har gitt klar beskjed om at han ikke ønsker å sitte på benken. Og nå skal Besiktas ha kommet med et bud som ser ut til å være for godt til å være sant for de røde. Ifølge Daily Mail skal nemlig tyrkerne være villig til å betale 85 millioner kroner for midtstopperen.

En annen Liverpool-spiller som er ønsket av en annen klubb er Christian Benteke. For Chelsea skal nå ha lagt ut følere etter 25-åringen. De har åpenbart planer om å hente inn en fysisk sterk spiss med belgisk statsborgerskap og aner fra Afrika. For førstevalget er Evertons Romelu Lukaku, men får de ikke ham, så vil de gå for Benteke, skriver The Times.