Nydelig kake mange ville kastet i søpla

Wenches gjest kom på andreplass i Hele Norge Baker. I dag skal 19 år gamle Fredrik Andersen vise deg hvordan du kan bake en nydelig bursdagskake av ingredienser altfor mange kaster i søpla.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredriks bløtkake i langpanne med jordbærmousse

Dette trenger du:

Sukkerbrød:

  • 8 romtempererte egg
  • 320 g sukker
  • 240 g mel
  • 80 g potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss kokende vann

Jordbærsyltetøy med lite sukker

Sukkerlake:

  • 3 dl vann
  • Saften 2 sitroner
  • 100 g sukker
  • Frøene av 1 vaniljestang (Kan droppes)

Jordbærmousse:

  • 750 g bringebærpuré (Lages av frosne jordbær)
  • 9 gelatinplater
  • 2 ½ vann
  • 300 g eggehvite
  • 550 g sukker
  • 4 ½ dl kremfløte

6 dl fløte pisket til myk krem til å fordele over kaken

KAKE AV SØPPEL: Nydelig kake av ingredienser som man vanligvis kaster. Foto: TV 2.
KAKE AV SØPPEL: Nydelig kake av ingredienser som man vanligvis kaster. Foto: TV 2.

Slik gjør du:

Sukkerlake:

Kok opp alle ingrediensene og avkjøl.

Jordbærmousse:

Kjør bærene til pure i en foodprocessor.

Legg i bløt gelatin blader, klem ut vannet og løs gelatinbladene opp i 2 ½ dl kokende vann.

Stivpisk eggehviter og sukker vend inn moste bær, pisket kremfløte og avkjølt gelatin blanding.

Avkjøl under omrøring.

Sukkerbrød:

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sikt inn mel, potetmel og bakepulver, vend inn med en slikkepott.

Tilsett kokende vann.

Sukkerbrødet stekes i 3 omganger.

Dekk et stekebrett med bakepapir, fordel 1/3 av røren på stekebrettet og stek i varm stekeovn 180oC på midterste rille i 8-10 min.

Stek en ny bunn med 1/3 av den resterende røren og så siste rest av røren, til du har 3 bunner. Avkjøl.

Legg en bunn på et fat.

Dynk med sukkerlake, fordel over jordbærsyltetøy legg over neste bunn, dynk med sukkerlake og fordel over jordbær mousse.

Legg på siste bunnen, dynk legg ev over litt jordbær syltetøy og dekk kaken med krem.

Pynt med jordbær,