MISSET: Henrik Ingebrigtsen misset på OL-kravet under Diamond League-stevnet i Roma. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MISSET: Henrik Ingebrigtsen misset på OL-kravet under Diamond League-stevnet i Roma. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Henrik Ingebrigtsen misset på OL-kravet

Det klaffet ikke helt for Henrik Ingebrigtsen i Roma.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik Ingebrigtsen har ikke fått det helt til denne sesongen.

Før 1500 meteren i Diamond League-stevnet i Roma hadde nordmannen fortsatt ikke klart OL-kravet.

Sesonginnledningen og starten var preget av en skade bak i låret for Sandnes-gutten. Men utover i sesongen har løperen fått til mer og var ute etter å ta OL-kravet i Roma.

– Tung dag

Nordmannen åpnet distansen med å legge seg litt bak. Det klaffet ikke helt for nordmannen som løp inn til 3.36,07.

Det betyr at han klarte det internasjonale OL-kravet som er 3.36,20, men det særnorske kravet maktet han ikke å ta. Det er 3.35,50.

– Tung dag på jobben. 3.36,07 og under det internasjonale kravet til OL. Mangler 57 hundredeler på det norske kravet. Tar det på søndag, tvitret nordmannen.

Klarte OL-kravet på 5000: – Fy fader så digg

En annen nordmann som var i aksjon i Roma var Karoline Bjerkeli Grøvdal. Hun er klar for OL på 10 000 meter. På stevnet i Roma var 25-åringen ute etter å ta OL-kravet på 5 000 meter.

Den norske kvinnen leverte et sterkt løp og klarte OL-kravet på 15 minutter og 18 sekunder. Bjerkeli Grøvdal løp inn på den sterke tiden 14.57,77 og er dermed den tredje norske kvinnen under 15 minutter.

– Fy fader så digg!!!! Endelig. Løpet var ganske perfekt, men jeg kviknet til siste to kilometeren, så følte jeg hadde en del å gi på slutten likevel, skriver 25-åringen i en SMS til TV 2.

Grøvdal har drømt i mange år om å bryte drømmegrensa på 15 blank, og lyktes endelig.

Nå vurderer hun å doble i OL og løpe både 10 000 og 5000 meter.

– Det er mulig å få til siden 10 000 er helt i starten av mesterskapet, sa Grøvdal til TV 2 tidligere i vår.

I samme løp var Almaz Ayana kun litt over et sekunder bak verdensrekorden til Tirunesh Dibaba, som ble satt på Bislett i 2008. Ayana løp inn på tiden 14.12,59, nest raskeste tid for kvinner gjennom tidene.