AP: Prince døde av overdose

Superstjernen Prince døde som følge av en overdose av opioider, sier en etterforskningskilde til nyhetsbyrået.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er undersøkelser av superstjernens dødsfall som viser at han døde av en overdose, sier kilden, som er tett på etterforskningen, til AP.

Prince døde etter å ha tatt det sterke smertestillende medikamentet fentanyl, sier en lege til nyhetsbyrået. Ifølge legen var det en utilsiktet overdose.

Den 57 år gamle musikeren ble funnet død 21. april i sitt hjem i Minneapolis.

Opioider er en fellesbetegnelse på stoffer som virker på opioidreseptorer i sentralnervesystemet. Disse kan enten være stoffer som finnes i opium, syntetisk fremstilt fra disse eller som finnes naturlig i kroppen.

Fikk fløyet inn medisin

Politiet etterforsket etter dødsfallet saken med utgangspunkt i at det ikke har skjedd noe kriminelt, og at Prince heller ikke ønsket å ta sitt eget liv. Det ble funnet store mengder reseptbelagte medisiner på eiendommen der han ble funnet død.

Dagen før artisten døde fikk han fløyet inn medisin mot avhengighetsskapende legemidler fra en avrusingsklinikk i California. Medisinen ble skrevet ut av en lege som ikke hadde lisens i Minnesota.

Det var en av artistens ansatte som ringte legen i California og desperat ba om hjelp til artistens avhengighet av sterke smertestillende medisiner.

Prince sin nære venn og bandkollega, Sheila E., har fortalt at hun aldri har sett Prince ta så mye som en aspirin i de 38 årene hun har kjent han. Dette støttes også av Prince sin advokat, L. Londell McMillan.

Sheila E. har imidlertid sagt til AP at Prince slet med smerter i hofte og knær på grunn av alle konsertene.