OPPKLART: Her besøker Ross, eller David Schwimmer, den nakne mannen i en av Friends-episodene han spilte i. Foto: NBC Universal
OPPKLART: Her besøker Ross, eller David Schwimmer, den nakne mannen i en av Friends-episodene han spilte i. Foto: NBC Universal

Journalist hevder å ha oppklart gammelt Friends-mysterium

Journalist brukte ett år på å finne ut hvem som spilte «ugly naked guy» i den populære TV-serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En journalist i Huffington Post har brukt det siste året på å prøve å løse et mysterium som har plaget ham lenge. Nemlig hvem som spilte den nakne mannen som bodde tvers over gaten for de seks vennene i serien.

Ansiktet til mannen, kjent som «ugly naked guy», vises ikke i TV-serien, men det gjør derimot mye annet.

Det var ikke vaktmesteren

Ifjor ble det spekulert i om det var vennenes vaktmester, spilt av Michael Hagerty, som også hadde rollen som den nakne mannen. Dette avkreftet Hagerty selv overfor Huffington Post.

Men nå skal mysteriet altså være løst, hvis vi skal tro gravejournalisten. I en lang artikkel som er publisert på den amerikanske nettavisen, forteller han om prosjektet, og hvordan han endelig klarte å avsløre identiteten til skuespilleren.

Den nakne sannheten?

Til slutt fikk han kontakt med en mann ved navn Jon Haugen, via et castingbyrå. Haugen innrømmet da alt.

– Det var bare en «Ugly Naked Guy», og det var meg, sa Haugen over telefonen.

Han kunne også fortelle at han fikk rollen via castingbyrået, og var med i to episoder. Årsaken til at identiteten hans har vært et mysterium i alle disse årene er enkel.

– Grunnen til at jeg ikke gjorde noe nummer ut av det, var fordi Warner Brothers (som produserte serien, journ. anm.) ikke gjorde noe nummer ut av det. De ville at alle skulle gjette hvem jeg var, sa Haugen til Huffington Post.

I Twittermeldingen under kan du se hvordan Haugen ser ut med klær på: