PROSJEKTET TIL EN HALV MILLIARD ER OVER TO ÅR FORSINKET:

Helseministeren vil ikke stoppe røntgenprosjektet

Helseminister Bent Høie (H) vil ikke gripe inn og stoppe innføringen av nytt røntgenbildesystem i Norges største sykehusregion. Selv om prosjektet til en halv milliard kroner er over to år forsinket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helseminister Bent Høie deler frustrasjonen til ansatte ved sykehuset Innlandet som har ventet i over to år på nytt røntgenbildesystem.

– Det er veldig synd at det er forsinket fordi det er et sterkt behov for systemet ved sykehusene, sier Bent Høie til TV 2.

Krever nytt anbud

Som TV 2 har fortalt, godkjente Norges største helseforetak Helse Sør-Øst kjøp av nytt røntgenbildesystem til en halv milliard kroner.

Systemet ble omtalt som hyllevare, men etter over to år er systemet ikke klart til bruk.

De ansatte ved pilotsykehusene vil ut av kontrakten og få inn et nytt anbud.

– Noen må sette en stoppdato, vi kan ikke bare fortsette slik i flere år, sa overlege Lars Hagen Henriksen, ved sykehuset Innlandet, til TV 2 onsdag.

Har du informasjon eller tips om denne saken? Tips vår reporter her.

Vil ikke stoppe

Men helseministeren vil ikke stoppe prosjektet.

– Hvis jeg hadde gjort det nå, så hadde man kastet pengene ut av vinduet og vært nødt til å rykke tilbake til start, sier Høie. Hvis de nå lykkes med det som de sier er målsetningen å komme i gang til høsten og holde budsjett så er det veldig synd at prosjektet er forsinket, men helt nødvendig å få på plass, mener han.

Og han forventer at Helse Sør-Øst tar ansvar og sørger for å gjennomføre prosjektet.

– Jeg har tillit til at Helse Sør-Østs styre og ledelse håndterer den vanskelige situasjonen. De sier at de har lært av dette og skulle gjort ting annerledes, sier Høie til TV 2.