Roberto di Matteo tar over Aston Villa. Foto: Scanpix
Roberto di Matteo tar over Aston Villa. Foto: Scanpix Foto: Nick Potts

Roberto Di Matteo tar over Aston Villa

Får jobben med å gjenreise den gamle storklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aston Villa bekrefter nå at 46 år gamle Roberto Di Matteo er klubbens nye manager.

– Det er en fantastisk ære for meg å bli manager for denne store klubben, og jeg ser frem til utfordringen med å ta Aston Villa tilbake dit de hører hjemme, sier Di Matteo til klubbens hjemmeside.

Villa rykket ned fra Premier League etter forrige sesong. Nå skal den tidligere storspilleren og Chelsea-manageren sikre opprykk på første forsøk.

Italieneren har også ledet West Bromwich og Schalke. En kjenning fra Chelsea-tiden, Steve Clarke (52), blir trolig assistent.

Di Matteo erstatter sparkede Remi Garde på Villa Park.

Italieneren ledet Chelsea til seier i Champions League og FA-cupen i 2012. Hans defensive taktikk i Champions League-finalen, der han «parkerte bussen» foran mål, ble gjenstand for mye kritikk i etterkant av fotballpurister.

Dermed er det hele to tidligere Champions League-vinnende managere i Championship neste sesong. Også Rafa Benitez' Newcastle måtte ta den tunge turen ned én divisjon denne sesongen. Spanjolen vant Mesterligaen med Liverpool i 2005.

Aston Villa venter på å få godkjent salget av klubben til den kinesiske forretningsmannen Dr Tony Xia. Han har lovet midler til en sårt tiltrengt fornyelse av spillerstallen.