Finalistene Norah (19) og Marius (18) planla frieri hvis de kom til Idol-finalen

Én av de to vinner årets Idol fredag kveld. TV 2 tok den siste praten med dem i Idolbilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når de to Idol-finalistene Norah Benatia (19) og Marius Samuelsen (18) setter seg for å spille inn Idolbilen, har de allerede hatt en lang dag.

Finalistene har latt seg intervjue av VG og Dagbladet, de har filmet videoinnslag til finalen, hatt klesprøver, møte med management og med vinner-plateselskapet Warner.

– Vi har hatt en lang, lang dag. Men vi fikk slappet av litt i går, forteller Norah.

Se Norah og Marius med programleder Markus Bailey (23) i siste episode av Idolbilen ovenfor.

Planla å fri til hverandre i finalen

Fredag kveld er det klart for storslått finale i årets sesong. Det blir enten Norah eller Marius som stikker av med seieren, som inkluderer en platekontrakt og en bil.

I tillegg har de to klekket ut en noe mer omfattende plan for finalen.

– For noen uker siden snakket vi om at hvis vi to sto i finalen, skulle taperen fri til den andre, sier Marius.

– Ha-ha! Det gjør vi ikke! Glem det, ass, ler Norah.

– Det er kleint! Jeg går ikke ned på kne hvis Marius vinner! Nei. Du kan godt gå ned på kne, så kan jeg fri til deg, fortsetter hun.

– Jeg blir sint, så blir han enda mer irriterende!

Etter mange uker som både konkurrenter og venner, har Norah og Marius blitt mer enn godt kjent med hverandre. Da det var klart at de var i årets topp ti, flyttet de sammen i et kollektiv vest i Oslo.

Men hva mener de egentlig er hverandres gode og dårlige sider?

– Jeg har ikke så mye negativt å si om Marius, egentlig. Jeg vet at han har jævlig mye negativt å si om meg, men jeg har ikke så mye. Han kan være jævlig irriterende! Og da blir jeg sint, og så blir han enda mer irriterende, smiler Norah.

– Right back at you, ikke sant, repliserer Marius.

Norah er ikke i tvil om hva som er Marius' mest positive side er.

– Veldig tålmodig! Du er veldig tålmodig. Du klager ikke mye, sier hun.

Marius er også kjapp på å svare når det kommer til konkurrentens

– Hun har veldig mange positive sider som jeg liker veldig godt. Sett bort fra musikaliteten. Norah er veldig omtenksom. Hun er en veldig omsorgsfull person som bryr seg om andre, skryter han.

Se den siste episoden av Idolbilen øverst i artikkelen.

Har sunget seg til finalen med støtte fra dommerne

Etter å ha vært gjennom både auditions, dommercamp og ikke minst en rekke direktesendte elimineringsrunder, er det altså seerne som har bestemt hvilke to som står igjen i finalen.

Dommerne later til å være ett hundre prosent enig med seerne.

Da Norah avsluttet forrige ukes direktesending med sin tolkning av The Fugees'«Killing Me Softly», var Ina Wroldsen (32) helt tydelig på hva hun mener om 19-åringen.

– Du er musikk! Du kan ikke gjøre noe annet enn musikk! Du kommer alltid til å holde på med musikk og jeg er så imponert over det du har levert i løpet av denne konkurransen. Jeg er stolt av deg, sa hun til en rørt deltaker.

Norah var ikke den eneste som fikk skryt den kvelden. Marius' versjon av Eurythmics-låta «Sweet Dreams», fikk Gunnar Greve (34) til å finne fram rosen.

– Du har utviklet deg fra noe som var introvert og forsiktig til å bli en flamboyant, ekstravagant entertainer. Jeg håper folk forstår at det du leverer ikke bare er i norgestoppen, det er sånn at dette hever seg på et nivå som er internasjonal klasse, sa han.

Denne fredagen blir det altså klart hvem som stikker av med seieren i årets sesong. Se om Norah eller Marius vinner Idol fredag klokken 20.00 på TV 2.