Morens desperate 911- anrop:  – Sønnen min falt ned til gorillaen

Politiet i Cincinatti har frigitt de dramatiske nødsamtalene som ble ringt inn da en liten gutt falt ned i gorillaenes innhengning i dyrehagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Sønnen min falt ned til gorillaen. I Cincinatti Zoo, sønnen min falt ned til gorillaen. Det står en gorilla over ham, sier den skrekkslagne moren til operatøren.

Hør samtalen i videovinduet øverst i saken.

Hendelsen skjedde lørdag. Tre år gamle Isiah kom seg forbi sperringene og falt tre-fire meter ned i vanngraven som omkranser leveområdet til dyrehagens orangutanger.

Den 17 år gamle orangutangen Harambe tok den lille gutten. Vitner mener den 200 kilo tunge primaten prøvde å beskytte barnet, men at dyret ble skremt av skrikene fra gjestene som ble vitne til hendelsen.

Drept

Harambe ble skutt av parkvoktere ni minutter etter at den første nødsamtalen ble ringt inn. Ledelsen ved dyrehagen uttalte at dette var den eneste måten å løse situasjonen på uten å risikere guttens liv.

Isaiahs foreldre sier i en uttalelse at det går bra med gutten og at de takker for at de ansatte ved dyrehagen beskyttet livet hans.

I en Facebook-post som senere ble slettet, skriver Michelle Gregg ifølge BBC at sønnen slapp unna hendelsen med hjernerystelse og skrammer.

Foreldrene har blitt sterkt kritisert i sosiale medier etter hendelsen. Mange mener foreldrene ikke passet godt nok på gutten og klandrer foreldrene for at den utrydningstruede og angivelig godlynte gorillaen ble skutt og drept.

STERKE FØLELSER: Folk sørger over Harambe under en markering utenfor dyrehagen to dager etter hendelsen som førte til at Harambe ble skutt. REUTERS/William Philpott
STERKE FØLELSER: Folk sørger over Harambe under en markering utenfor dyrehagen to dager etter hendelsen som førte til at Harambe ble skutt. REUTERS/William Philpott Foto: William Philpott

Etterforsker hendelsen

Minst to dyreaktivistgrupper mener dyrehagen er ansvarlig for Harambes død fordi gjerdet, buskene og vanngraven som skilte dyrene fra publikum ikke var tilstrekkelig.

«Som samfunn er vi raske til å dømme hvordan en forelder kan ta øynene vekk fra sitt barn og de som kjenner meg vet at jeg følger nøye med på ungene mine», skriver moren som et svar til kritikerne ifølge BBC.

I en større artikkel skriver Daily Mail at Isaiahs far Deonne Dickerson har et langt kriminelt rulleblad som omfatter blant annet innbrudd, narkotikahandel og ulovlig bruk av våpen.

Politiet etterforsker hendelsen, men foreløpig er det ikke tatt stilling til om foreldrene blir siktet. Rocky Merz, talsmann for myndighetene i Cincinatti, sier til AP at en representant for påtalemyndigheten skal vurdere saken.