Vil ha narkohunder inn på Oslo-skoler

– Jeg blir kontaktet av bekymrede foreldre som forteller om press om å kjøpe narkotika, sier Arbeiderpartiets Jan Bøhler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skolegårder i Oslo er arenaer for narkotikalangere. Et økende problem, som regjeringen må ta tak i, mener Arbeiderpartiet.

Bekymrede foreldre


Stortingsrepresentant Jan Bøhler sier til TV 2 at dette begynner å bli en stort problem.

– Jeg har blitt kontakten av mange foreldre, spesielt i løpet av det siste halve året. De er bekymret og sier at barna utsettes for press om å kjøpe narkotika. Det er helt ned på ungdomsskolenivå.

Bøhler sier at man må lage en «knipetangsmanøver», mellom politiet, skoler, beboere og bydeler. Han mener dette problemet må angripes dette fra alle kanter.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) mener en av løsningene vil være å få narkotikahunder tilbake i skolegården.

– Tidligere var narkotikahunder brukt på skolen i større utstrekning. Så fikk vi trøbbel med det i forhold til menneskerettighetene. Vi tar en ny vurdering av det spørsmålet for å se om det er andre muligheter for å bruke hun i skolegården på, sier justisministeren til TV 2.

Han mener hundene kan gjøre det enklere for politiet å følge opp narkotikabruk og langing blant skoleelever:

– Samtidig må vi respektere de rammene menneskerettighetene setter, og da er det utfordrende å finne en undersøkelsesmetode som tilfredstiller begge deler. Vi jobber for å prøve å få dette på plass.