LEPPESPALTE: Lille Luis ble født med leppespalte og skal operere i august. FOTO: SKJERMDUMP/SARAHGRUNEALDCPH@INSTAGRAM
LEPPESPALTE: Lille Luis ble født med leppespalte og skal operere i august. FOTO: SKJERMDUMP/SARAHGRUNEALDCPH@INSTAGRAM

Dansk tv-stjerne hylles etter å ha delt rørende bilde av sønnen

Tusenvis hyller tv-vertinnen etter at hun viste frem sønnens leppespalte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den danske tv-vertinnen og modellen Sarah Grünewald (32) ble i mars mamma for første gang.

Allerede på ultralyd visste de vordende foreldrene at sønnen kom til å se litt annerledes ut enn andre barn. Han er nemlig født med leppespalte, en misdannelse som gjør at leppene eller ganen ikke har vokst fullstendig sammen som det pleier i svangerskapet.

Flere tusen har nå sett og likt et bilde Grünewald la ut av sønnen på Instagram onsdag ettermiddag.

Det var TV 2 Danmark som først omtalte saken.

– De skal ikke gjemmes vekk

Grünewald, som blant annet har ledet den danske versjonen av «Skal vi danse», skriver at sønnen skal operere i august, og at han foreløpig lever veldig fint med misdannelsen.

«Hei søte venner.... Jeg heter Luis og jeg er litt av en lekker gutt. Foreldrene mine opplever i hvert fall en ubeskrivelig stor opptur på grunn av meg! Leppene mine skal opereres i august, og det er kult, for de som skal gjøre det er de beste i hele Norden!»

Mange synes det er flott at moren deler bilder av sønnens leppespalte, og deler egne erfaringer med den medfødte tilstanden.

– Så fin!, skriver en som kaller seg Betina.

– Jeg har selv en nydelig jente som også er født med leppeganespaltem og vi har utrolig gode kirurger i Danmark. Det verste med operasjonen er at man savner det kjempestore smilet man får fra sine flotte barn. Har også alltid vist frem jenta mi, stolt av henne som jeg er av alle mine barn. Og de skal ikke gjemmes vekk. Har aldri møtt noe negativt, folk har derimot funnet henne meget sjarmerende. Og det er deres nydelige gutt også, skriver hun videre.

Må behandles

I Norge fødes det rundt 130 barn med leppe-/kjeve-/ganespalte i året. Misdannelsen kan ha flere former, både mer og mindre alvorlige.

Ettersom tilstanden berører både pust, taleevne, sugeevne, svelgeevne og tyggeevne så vel som hørsel, er det viktig å behandle det.