Dørene på T-banen gikk igjen før moren fikk tatt ut barnevognen

Kvinne opplevde alle foreldres mareritt på t-banen i Oslo onsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En fortvilt mor ringte onsdag kveld til Sporveien i Oslo, etter at hun ikke klarte å få med seg barnevognen da hun skulle gå av T-banen på Majorstuen.

TV 2 har vært i kontakt med kvinnen, som forteller at hun var på vei vestover med T-banen fra Nationaltheatret. Før stoppet på Majorstuen ble det opplyst noe hun ikke oppfattet, men merket seg at flere andre passasjerer også ble sittenden.

– Plutselig endret skiltet seg fra Østerås-linjen til Ringen. Da tok jeg barnevognen og løp mot døren. Da jeg var kommet ut, lukket dørene seg før barnevognen var ute. I frykt for at den skulle bli klemt, slapp jeg taket, forteller moren til TV 2.

Plutselig stod hun igjen på utsiden mens T-banevognen kjørte videre, med barnevognen om bord.

Heldigvis var det en annen passasjer som så hva som skjedde og passet på barnet og barnevognen. Han gikk av på neste stopp.

– Da t-banen kjørte, ringte hun straks til vår alarmsentral i Sporveien hvor hun kom i kontakt med ledelsen for trafikksentralen, fortalte kommunikasjonssjef i Oslo sporveier, Cato Asperud, til TV 2 onsdag kveld.

De fikk tak i togføreren, som spurte over høyttaleranlegget om noen kunne være så snill å gå av på neste stasjon med vognen og vente til moren kom.

– Heldigvis var det noen som kunne det. Så ringte vi til den ulykksalige moren og fortalte at barnevognen var å finne på Blindern stasjon, forteller Asperud.

Rundt 15 minutter etter var mor og barn gjenforent.

Trafikksentralen på Tøyen overvåker all trafikk på t-banen hele døgnet, og alle stasjoner har en alarmtelefon som er koblet opp mot sentralen.