King refses av Høgmo: – Ikke akseptabelt

– Filming skal vi ikke ha noe av, fortalte landslagssjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Island 3-2:

Det ble ingen scoringer for Joshua King mot Island.

Spissen måtte ut med en smell i det 53. minutt og inn kom Alexander Sørloth. Med is på foten måtte King se fra benken at 20-åringen avgjorde kampen da han chippet inn 3-1.

Se høydepunktene øverst i saken! Video med tillatelse fra MAX.

Innrømmer filming

Etter Portugal-kampen sa King at han måtte sette sjansene. Premier League-proffen fikk et par muligheter mot Island, men det ble ingen mål på spissen.

– En av de største sjansene var da Stefan Johansen spilte meg gjennom. Jeg vet ikke helt hva annet jeg kunne ha gjort der annet enn å få den over keeperen. Så hadde jeg den «straffen». Jeg trodde han skulle strekke ut beinet. Jeg var liten sliten og gikk over ende, forklarte King til TV 2.

Situasjonen spissen snakker om skjedde på overtid i første omgang. King dro seg inn i feltet. Der stod Hördur Magnússon som strakk ut foten, men trakk den til seg igjen før King gikk i bakken. Nordmannen fikk gult kort.

– Det var ikke noe tvil om at det var filming?

– Det var ikke noe straffe. Det var en fin liten «dive», forklarte King.

Får refs av Høgmo

– Hva tenker du om den i etterkant?

– Jeg tenker ingenting, selvfølgelig var jeg sliten. Han strakk ut beinet. Jeg hadde kanskje fått det hvis jeg hadde stått oppe, men han trakk det tilbake i det han traff meg.

På pressekonferansen etter kampen la ikke landslagssjef Per-Mathias Høgmo skjul på at han ikke likte at King la seg i den situasjonen.

– Det er aldri akseptabelt med filming. Så tror jeg at Joshua gikk inn i den situasjonen og var 110 prosent sikker på at han kom til å bli tatt. Så når han trekker til seg foten, så var han allerede i fallet. Men uansett, filming skal vi ikke ha noe av, fortalte landslagssjefen.

– Jeg skal ikke lage noen overskrifter

Selv om det ikke ble noen scoring på King synes han det er hyggelig at Sørloth fikk sitt første mål. Spissen synes også det er hyggelig at Sørloth varsler at det blir kamp om plassen på laget.

– Det er fantastisk for både ham og selvtilliten hans. Han er en ung spiss og at han scorer i debuten er bare bra for ham og for laget at han setter 3-1. Spesielt når de scorer på straffen på slutten der, sa Premier League-proffen til TV 2.

– Både du og ham er selvsikre menn. Han sier at bare han begynner å bøtte inn mål i Eredivise, skal du få kamp om spissplassen på landslaget. Hva tenker du om det?

– Det er bare positivt at han sier det. Jeg skal ikke gå ut å ha diskusjoner mot medspillere om hvem som bør spille. Jeg har hatt den diskusjonen mange ganger før. Jeg skal ikke si noe som lager overskrifter.