Her blir Alexander (20) matchvinner med sitt første mål for Norge

Pål André Helland og Alexander Sørloth åpnet målkontoen for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Island 3-2:

På Ullevaal var Norge interessert i å revansjere søndagens tap mot Portugal da Island var motstander.

Per-Mathias Høgmos menn spilte en god kamp og vant 3-2 mot de EM-klare islendingene.

Stefan Johansen ga Norge en drømmestart, før Sverrir Ingason utlignet.

Men både Pål André Helland og Alexander Sørloth åpnet målkontoene sine på det norske landslaget. Helland klinte inn et frispark i førsteomgang, mens Sørloth lobbet inn 3-1 etter pause. Ni minutter før slutt reduserte Gylfi Sigurdsson.

Se sammendraget fra kampen øverst i saken. Video med tillatelse fra MAX.

– Jeg ble overrasket selv. Det var med den feile foten

Dermed følger 20 år gamle Sørloth i farens fotspor. Gøran Sørloth spilte 55 kamper og scoret 15 mål for Norge i perioden 1985 til 1994. Etter kampen var matchvinneren stolt over å ha scoret sitt første mål.

– Det var kjempedeilig. Selvfølgelig godt å få det unnagjort veldig tidlig, som gjør at jeg kan slippe ned skuldrene litt og få mer selvtillit, forklarer Sørloth til TV 2.

Sørloth: – Nå kan jeg slippe ned skuldrene

– En følsom touch du hadde på ballen der?

– Jeg ble litt overrasket selv. Det er den feile foten min i tillegg, så det var kjempedeilig å se at den gikk inn, forklarer 20-åringen.

– Mens far Gøran var kjent for å være møtende så er du den som stikker i bakrom?

– Jeg skal klare å gjøre begge deler jeg. Det viste jeg i dag.

– Jublet nok i godstolen

Spissen tror far Gøran koste seg med kampen hjemme foran tven.

– Jeg tror han jublet kjempegodt i godstolen sin. Han skulle egentlig ha vært her, men det ble noen komplikasjoner med fly. Jeg tror han satt veldig glad i stuen, forteller Sørloth til TV 2.

Nå vil han ta opp spisskampen mot King og co på landslaget.

Debutant-Samuelsen: – Jeg prøvde på masse lurt

– Nå har jeg lyst til å spille meg til fast plass i landslagstroppen og selvfølgelig få flere innhopp, kanskje få flere innhopp og score flere mål, forklarer Sørloth.

Akkurat det gleder landslagssjefen, som mener at skoen trykker foran mål.

– Det at Sørloth kommer inn og viser at han har den kompetansen han har er veldig gledelig. Da har vi den type spiss som er god i den formasjonen som vi spilte i, men han kan også være en av to gjennom at han er veldig disiplinert og hardtarbeidene i tillegg til sine offensive kvaliteter.

Kanonstart og Helland-scoring

Norge gikk rett i angrep på eget gress og fikk en pangstart på kampen. Forren fikk en glimrende mulighet til å sende Norge foran da han vant en duell inne i Islands sekstenmeter, men keeper reddet forsøket.

Stefan Johansen fikk returen som han hamret i mål. Da var det kun spilt i 39 sekunder. Per-Mathias Høgmo kunne knapt ha bedt om en bedre start.

I det 33. minuttet ropte Norge på straffe da Joshua Kings skudd gikk i hånden på Ingason, men dommer Kevin Clancy lot seg ikke overbevise.

Norge fortsatte å angripe Island og leverte en spillemessig god omgang. Likevel utlignet Sverrir Ingason i det 36. minuttet da han knuste Even Hovland i en duell innenfor sekstenmeteren.

Men Pål André Helland ønsket å åpne målkontoen. Da Norge fikk frispark fem minutter senere klinte han ballen i mål. En flott scoring av vingen.

Martin Samuelsen debuterte

Per-Mathias Høgmo kunne derfor gå inn til pause med et smil om munnen etter en flott omgang av hans elever.

Etter pause fortsatte Norge i samme spor. Åtte minutter ut i omgangen valgte Høgmo å gi Martin Samuelsen (19) debuten. Ut gikk Pål André Helland.

Samuelsen viste seg frem. Innlegget til 19-åringen i det 67. minutt ble klarert, men Johansen headet ballen inn til Alexander Sørloth (20). Unggutten lobbet inn sitt første mål for Norge.

Gylfi Sigurdsson reduserte til 2-3 på straffe etter at Vegard Forren handset innenfor sekstenmeteren.

Slik startet lagene:
Norge:
Ø. Nyland, J. Svensson, E. Hovland, V. Forren, H. Aleesami, M. Henriksen, O. Selnæs, S. Johansen, P. Helland, J. King, A. Diomande.
Island: Ö. Kristinsson, H. Hauksson, R. Sigurdsson, S. Ingason, H. Magnússon, J. Gudmundsson, A. Gunnarsson, G. Sigurdsson, E. Hallfredsson, A. Finnbogason, J. Bödvarsson.