FÅR DELTA I OL: Dersom Cecilia Brækhus ønsker det, så kan hun nå delta i OL. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FÅR DELTA I OL: Dersom Cecilia Brækhus ønsker det, så kan hun nå delta i OL. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Profesjonelle boksere kan delta i Rio-OL

Onsdag offentliggjorde Det internasjonale bokseforbundet (AIDA) at også profesjonelle boksere kan konkurrere i Rio-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble klart etter en ekstraordinær kongress i Sveits, melder AFP.

Presidenten i forbundet, Wu Ching-Kuo, har vært en sterk forkjemper for at også de aller beste profesjonelle bokserne skulle få delta. I februar uttalte presidenten at de siste vedtakene bare var noen måneder unna, og onsdag ble det klart at målet hans var nådd. På en ekstraordinær kongress i Lausanne stemte 88 AIDA-medlemmer for vedtaket, mens ingen stemte imot og fire meldte seg nøytrale.

Dermed kan både norske og internasjonale proffboksere delta hvis de ønsker. De må imidlertid gjennom kvalifisering på lik linje med amatørbokserne før mesterskapet.

Ovenfor NTB har imidlertid Cecilia Brækhus tidligere uttalt at hun ikke blir å se i ringen under årets sommerleker, men at hun kunne tenke seg å sikte seg inn mot neste sommer-OL som er i Tokyo.

– Det er en drøm og en ære å representere Norge i et OL. Det å reise til Tokyo for å avslutte karrieren med et OL-gull og ha det som et mål, det gir god motivasjon på treningen framover, sa Brækhus i mars. (©NTB)