Den populære veganerkafeen Kiwi, i gamlebyen i Tbilisi, ble angrepet av høyreekstreme søndag. Foto: Café Kiwi. 
Den populære veganerkafeen Kiwi, i gamlebyen i Tbilisi, ble angrepet av høyreekstreme søndag. Foto: Café Kiwi. 

Nynazister angrep veganer-kafé bevæpnet med pølser og kjøttspyd

De høyreekstreme aktivistene kastet kjøtt på gjestene – og på tallerkenene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En veganerkafé i den georgiske hovedstaden Tbilisi ble søndag utsatt for en demonstrasjon av det sjeldne slaget.

Med pølser rundt halsen og kjøttspyd i hånden tok en høyreekstrem gruppe seg inn i kafeen Kiwi, hvor de plasserte de uønskede kjøttbitene på gjestenes tallerkener.

Deretter gikk de til angrep på både gjester og ansatte. Det er imidlertid ikke meldt om alvorlige skader. Gjengen stakk av fra stedet før politiet kom, og ingen er pågrepet i saken.

På Facebook omtaler de ansatte angrepet som en «anti-vegansk provokativ hendelse» og hevder gjerningsmennene er nynazister med fasistiske idéer.

Spiste fisk foran gjestene

Da gruppen på rundt 15 personer kom inn på kafeen foregikk det en filmvisning. De bråkte og hoiet, og fikk beskjed av de ansatte om å være stille og ikke forstyrre.

– Da dro de frem pølser, grillet kjøtt og fisk. De spiste maten og kastet rester på oss. De ønsker bare å provosere, heter det i en uttalelse på Facebook.

Kafeen, som har vært i drift i rundt ett år, har blitt et populært sted også for homofile, og innehaverne mener at dette kan ha bidratt til angrepet. De ansatte beskylder også politiet for ufin oppførsel da de kom til stedet.

Urolig stemning

Hendelsen føyer seg i rekken over triste hendelser i Tbilisi de siste ukene. På torsdag, under landets nasjonaldag, marsjerte en gruppe nasjonalister gjennom byens gater under parolen «Georgiere for Georgia».

Det har også den siste tiden vært flere angrep på homofile.

Det er ifølge den britiske avisen The Guardian usikkert hvor vidt pølseangrepet var en slags spøk som fikk voldelig utfall, eller en del av bredere organiserte aksjoner.