– Det skal ikke være nødvendig å ha mer enn én jobb for å overleve

Andreas C. Halse frykter fremtidens arbeidsmarked som han mener er et maretittscenario for de aller fleste arbeidstakere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreas Halse ble kraftig provosert etter en uttalelse fra Virkes administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i et foredrag forrige uke.

Hammer Madsen sa at «før hadde man én jobb gjennom livet, men nå har vi seks jobber gjennom livet. I fremtiden har vi seks jobber samtidig.»

I et innlegg på #2Sitert skriver Halse at «tanken om at folk flest skal forholde seg til seks ulike arbeidsgivere til enhver tid er naturligvis grenseløst virkelighetsfjernt, men det er også provoserende.»

I dag fortsatte debatten på TV 2 Nyhetskanalen – se den i videovinduet over.

– Marerittscenario for de fleste

– Vi opplever at mange ønsker å ha andre tilknytningsformer, og at yngre mennesker kommer inn og vil bruke kompetansen sin på flere steder. Et eksempel er en 35 år gammel HR-sjef som kom til meg og sa at hun ville bruke kompetansen sin i flere små bedrifter. Det vil vi legge til rette for, sier Hammer Madsen til TV 2.

Det provoserer Hasle som mener at arbeidsgiversiden tar utgangspunkt i de mest attraktive arbeidstakerne i et øvre middelklasse-sjikt.

Det skal ikke være nødvendig med mer enn en jobb for å overleve. For de aller fleste som jobber for eksempel innenfor helse og industri er det et marerittscenario å ha seks ulike arbeidsgivere å forholde seg til, sier Halse.

– Vi er for at de aller fleste skal bli fast ansatt, men vi er positive til de nye forretningsideene som kommer og bidrar til innovasjon og nye jobber, sier Hammer Madsen.

Trend å bruke kompetansen flere steder

Virke-direktøren mener også at fremveksten av antall freelancere viser at flere vil bruke sin kompetanse på flere oppdrag, og at de ikke er opptatt av bedriften, men sin egen kunnskap.

Det er Halse uenig i.

– At det er flere freelancere vitner om at det er krise i for eksempel presse-Norge. Folk mister jobben sin og blir freelancere i stedet. Problemet er at Virke organiserer og lage regler for hele arbeidslivet basert på de mest privilegerte, og det er min bekymring, sier Hasle.

– Vi ønsker å gi mange flere muligheten til å komme inn i arbeidslivet. Det vil også gi større fleksibilitet for arbeidsgiver, sier Hammer.