I GODT HUMØR: Alexander Kristoff er i rute til Tour de France. Søndag sykler han Criterium du Dauphiné.   Chris Graythen/Getty Images/AFP
I GODT HUMØR: Alexander Kristoff er i rute til Tour de France. Søndag sykler han Criterium du Dauphiné. Chris Graythen/Getty Images/AFP Foto: Chris Graythen

– Nå skal jeg komme meg ned i vekt til Tour de France

Alexander Kristoff skal bruke den neste måneden til å finne matchvekten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag stiller Alexander Kristoff til start i Critérium du Dauphiné, et svært viktig oppkjøringsritt til Tour de France.

Katusha-rytteren er tilbake i Norge etter noen uker i USA. Kristoff tok én etappeseier i Tour of California. Han dokumenterte at formen er bra en drøy måned før Tour de France.

– Det var litt hardere enn jeg hadde trodd. Ikke løypemessig, men det ble kjørt hardt generelt. Ser man på watt-profilen så var det tøffere enn Tour of Norway, som jeg tidligere har kjørt. Vi får se hvordan det slår ut, sier Kristoff til TV 2.

Se Critérium du Dauphiné på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no fra klokken 13.35!

28-åringen innrømmer at det var en tøff belastning å sykle Tour of California.

– Filene mine viser høyere belastning. Sånn sett fikk jeg bedre treningsutbytte, selv om det gikk noen dager i reising. Det gikk kanskje litt opp i opp. Det var mye reising mellom etappene, så det var litt stress sånn sett. Det var sponsorer som ville at vi skulle være der. Vi har amerikanske gir- hjelm-, og hjulsponsorer. Men jeg har kjørt der før og synes det er kult å være i USA, sier Kristoff.

Nå venter Critérium du Dauphiné, et ritt hvor de store sammenlagtfavorittene i Tour de France stiller til start. Chris Froome, Alberto Contador og Richie Porte er blant Tour-favorittene som skal i aksjon.

Rittet åpner med en 3,9 kilometer lang bakketempo med en gjennomsnittlig stigningsprosent på 9,7.

– Der handler det bare om å komme gjennom. Jeg må passe meg så jeg ikke ryker ut på tidslimit første dag. Jeg har ikke store ambisjoner i prologen. Jeg skal komme meg gjennom første dag, og så skal jeg kjempe om seieren på andre dag, sier han.

1. etappe og 4. etappe bør passe Kristoff bra. I tillegg har han en mulighet til å kjempe om seieren på 2. etappe.

– Jeg vet det er to, kanskje tre muligheter for seier. Det er Tour de France som er målet, men det er ikke noe bedre trening enn å vinne i oppkjøringsrittet. For meg handler det om å komme gjennom alle etappene og å bygge form. Det kjennes greit ut etter California, forteller Kristoff.

I forrige sesong brukte Kristoff Sveits rundt som oppkjøringsritt til Touren. I år har han valgt å reise til Frankrike. Katusha-profilen mener det er små justeringer som skal til for å prikke inn toppformen til Tour de France. Han skal blant annet kvitte seg med noen kilo.

– Jeg føler meg greit i rute, men det har jeg følt meg i andre år. Styrkemessig er jeg der jeg skal være. Nå skal jeg komme meg ned i vekt til Tour de France. Jeg har en måned på det, så jeg satser på at det skal gå, forteller han.

– Hvor mange kilo for tung er du nå?

– Nå er jeg ca. 80 kilo. Hvis jeg blir 77-78 kilo er det perfekt, avslutter han.

PS! Også Edvald Boasson Hagen skal sykle Critérium du Dauphiné