Wenche hyller Hotel Cæsars episode 3000

Såperseriens episode 3000 blir sendt på TV 2 i kveld! Da slår Wenche til med en mettende og god Cæsarsalat for å hylle skuespillerne og serien i kveldens musikalske episode.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mettende utgave av Cæsarsalat med kylling og bacon.

Til en lett lunsjsalat sløyf kylling og bacon.

Velg tykkbladet salat med god smak, for eksempel romano eller hjertesalat.

Dressingen vil gjøre salat med tynne blader udelikat.

Dette trenger du:

Dressing:

  • 3 eggeplommer (moste plommer fra hardkokte egg kan brukes om du ikke vil bruke rå eggeplommer)
  • 1 ½ ss dijonsennep
  • 1-2 fedd hvitløk
  • saft av ½ stor sitron
  • 2 dl nøytral olje/ soyaolje/ solsikkeolje
  • 3 finhakkede ansjosfileter
  • ca 100 g parmesan
  • pepper/ kajennepepper ev litt salt

Salaten:

  • salat
  • 4 skiver bacon
  • 2-3 kyllingfileter
  • olje/smør til steking
  • 1 kvist frisk estragon eller oregano
  • 1-2 fedd knust hvitløk
  • salt, pepper
  • 3-4 skiver lyst brød uten skorpe
  • 2-3 ss olje/ smør til steking
  • 1 fedd hvitløk
  • 2-3 plommetomater
CÆSAR SALAT: God og mettende Cæsar salat med kylling og bacon. Foto: TV 2.
CÆSAR SALAT: God og mettende Cæsar salat med kylling og bacon. Foto: TV 2.

Slik gjør du:

Skyll godt av salaten og legg den i litt kaldt vann i kjøleskapet eller i en tett plastpose i kjøleskapet, slik at salaten blir sprø.

Dette kan gjøres 2-3 timer før servering.

Forsett med å lage dressingen.

Alle ingrediensene til dressingen bør ha samme temperatur slik at dressingen ikke skiller seg.

Visp sammen eggeplommer, dijonsennep, finhakket hvitløk, saft av sitron og finhakket ansjosfilet.

Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker hele tiden.

Blir dressingen for tykk spe med litt kaldt vann.

Smak til med litt finrevet parmesan.

Dressingen skal ha konsistens som en tyktflytende majones. Smak til med kajennepepper og ev litt salt.

Stek bacon i en tørrpanne, til baconet er sprøtt.

Legg tilside.

Ha olje/smør i stekepannen, legg i kyllingfiletene, knuste hvitløk fedd, dryss på salt og pepper.

Stek i 6-8 min til de er gjennomstekt, men ikke tørre.

Øs stekesjy over kyllingen mens den stekes.

Del brødet i terninger og stek sprøtt i olje eller smør i stekepannen.

Legg gjerne 1 fedd hvitløk i pannen for å gi smak til brødet. Legg brødet over på kjøkkenpapir slik at det holder seg sprøtt.

Riv salat i biter fordel på porsjonstallerken, legg over tomat i tynne båter, vend litt av dressingen inn i salaten. Dryss over høvlet parmesan og brødkrutongene.

Del kyllingbryst i skiver og legg over salaten sammen med sprøstekt bacon.

Server resten av dressingen ved siden av.