– Jeg er for god for Allsvenskan

Zlatan Ibrahimovic avviste at han er på vei tilbake til Malmö FF.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var knyttet stor spenning til hva Zlatan Ibrahimovic ville si da han kalte inn til pressekonferanse onsdag morgen.

Han presenterte ikke hvor han skal spille neste sesong.

Men han avviste at han er på vei tilbake til Malmö FF.

– For god for Allsvenskan
Hans tale i pausen av landskampen mot Slovenia mandag, fikk spekulasjonene om en retur til gamleklubben til å gå Europa rundt.

– Det jeg mente med at jeg kommer. Det var at jeg kommer med landslaget, fortalte han på pressekonferansen.

I fjor sommer sa han at det var uinteressant å spille i Allsvenskan.

– Det er fortsatt ikke interessant. Jeg er for god for Allsvenskan, sa den svenske superstjernen.

Men det betyr ikke at ikke Malmö som by er viktig for ham.

– Jeg har alltid følt meg velkommen i Malmö. Malmö er spesielt for meg. uansett hvor jeg kommer, så vil jeg alltid huske hvor jeg kommer fra, fortalte Ibrahimovic.

Koser seg med medias spekulasjoner
Hele fotballverden venter på at 34-åringen skal fortelle hvor han spiller neste sesong. Men han vil foreløpig ikke røpe noe.

– Jeg vil at dere fortsetter å skrive historier, så jeg kan fortsette å kose meg med dem, og se hvem som skriver de beste historiene. Når jeg er lei av det, så skal jeg fortelle hvor jeg spiller neste sesong, meddelte han.

Ibrahimovic har spilt i Paris Saint-Germain de siste årene, og den franske hovedstaden har vært utsatt for to store terroranslag i hans tid der.

Ikke redd
Tirsdag gikk både amerikanske og franske myndigheter ut og meddelte at trusselnivået er høynet under EM. Men den svenske landslagskapteinen tror franskmennene har god kontroll.

– Etter de tragiske hendelsene som skjedde i Paris, så er sikkerhetsnivået vesentlig styrket. Det er militære i gatene. Foran EM så vet jeg at de har trappet opp skikkelig. Man vil ikke at noe sånt skal hende. Sikkerheten kommer til å være på plass. Så håper jeg, snille Gud, at ingenting skjer. La spillerne spille fotball. La dem som sitter hjemme få se på og nyte, sa han.

Og selv ser han ingen grunn til å gå rundt å være redd.

– På veien hit kunne noe skjedd. Når en kjører bil med Lasse Richt så kan ting skje. Men det gjorde det ikke. Når jeg sitter her så kan det skje noe. Jeg tar det som det kommer. Karpe diem. Man lever bare en gang. Man kan ikke gå rundt å være redd, avsluttet han.