Familie-favoritten Opel Zafira kommer nå i oppgradert utgave. 
Familie-favoritten Opel Zafira kommer nå i oppgradert utgave. 

Denne har vært redningen for veldig mange familier

Nå er det klart for ny utgave.

Opel Zafira er en kompakt flerbruksbil, som kom første gang i 1999. Den ble raskt populær og solgte godt også her hjemme. Bilen har vært et godt alternativ til de som trenger mye plass, og samtidig har veldig mye annet å bruke penger på enn bil.

De siste årene har nok de etter hvert veldig populære kompakt-SUV-ene tatt over store deler av segmentet for flerbruksbiler.

Dette til tross – Opels kompakt syv-seter har vært en suksess med over 2,7 millioner produserte biler. Så langt.

For de har nemlig ikke tenkt å gi seg der, men viser nå en kraftig oppdatert utgave av sin praktiske familiefrakter.

Utvendig er det første man legger merke til nye hovedlykter og ny grill, alt sammen med elementer fra nye Opel Astra, for å understreke familielikheten.

Zafira blir nå tilgjengelig med de avanserte LED-lyktene vi finner på andre av Opels modeller.

Ny grill og nye lykter gir familiegjenkjenning. 
Ny grill og nye lykter gir familiegjenkjenning. 

Moderne oppkoblingmuligheter

Den får også siste generasjon Opel IntelliLink, infotainmentsystem som gir tilgang til Apple CarPlay og Android Auto. Sammen med Opel OnStar, som rett og slett er en online oppkobling, dette sørger for at tilkoblingen mellom bilen og din smarttelefon blir enklere.

OnStar-systemet kan være livreddende om uhellet skulle være ute, enten ved at du selv ber om hjelp, eller gjennom at systemet varsler automatisk ved ulykke.

I tillegg gir systemet deg tilgang til tjenester som assistanse ved stjålet bil, mulighet for live diagnose av bilen din og til å finne og laste ned ditt reisemål i navigasjonen.

Les vår nyeste test av Opel Astra her

Innvendig har den også blitt fornyet med blant annet ny info-skjerm 
Innvendig har den også blitt fornyet med blant annet ny info-skjerm 

Færre knapper innvendig.

Inne i nye Zafira sørger et redesignet førermiljø for større brukervennlighet og byr på alt av moderne oppkoblingsmuligheter. Skjermen som tidligere satt høyt oppe på dashbordet, er flyttet lenger ned og byttet ut med en moderne berøringsskjerm. Dette bidrar også til å redusere antallet knapper på dashbordet.

Som i dagens Zafira kan fører og passasjerer velge de komfortable AGR-setene foran, og det modulære FlexRail-systemet, som inkluderer oppbevaringsboks og koppholdere, og som kan skyves på skinner mellom forsetene.

Her får du både ferie-hus og Opel-klassiker i ett:

Opel Zafira er praktisk og romslig, tross kompakte ytre mål. 
Opel Zafira er praktisk og romslig, tross kompakte ytre mål. 

Mulighet for syv-seter

I baksetet kan passasjerene nyte godt av lounge-posisjonen for de to ytterste setene. Ved å slå sammen det midterste setet til armlener, og skyve de to ytterste setene inn mot midten og bakover, får du beinplass du ellers bare finner i store l sedaner.

Trenger du ekstra plass til passasjerer, kan du felle opp det ene eller begge setene som ligger lagret flatt i gulvet, og danne en tredje seterad, som totalt gir syv sitteplasser.

Alternativt kan alle setene legges flatt, og gi et stort bagasjerom, med plass til både bagasje og fritidsutstyr.

Den oppgraderte Opel Zafira blir tilgjengelig fra høsten av. Prisene på nykommeren er ennå ikke klare.

Les også: Dette er en annen viktig Opel-nyhet