Tesla Model X  er like rundt hjørnet. Allerede neste uke kommer de aller første bilene til Norge.
Tesla Model X  er like rundt hjørnet. Allerede neste uke kommer de aller første bilene til Norge.

Nå kommer Teslas SUV til Norge

Debuterer om bare noen dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter år med venting, er det endelig duket for at Tesla Model X skal få sette sine hjul på norsk hjul.

Det har vært flere forsinkelser underveis. Blant annet ble det trøbbel med de helt spesielle vippedørene – som Tesla selv har døpt til Falcon-dører.

Men neste uke, nærmere bestemt torsdag 9. juni, vil Broom få anledning til å se bilen på norske skilter og få et lite førsteinntrykk av hvordan det er å kjøre den.

Her er de norske prisene på Model X

Klare til transport

Interessen er stadig stor, selv om Tesla ikke kan gi oss konkrete tall på hvor mange som har bestilt.

Informasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, forteller til Broom at de første bilene som skal ut til kunder begynner å bli transportert til Norge nå.

– Det er ikke lenge til vi kan starte utleveringen av biler til de første kundene, forteller han.

Topp 10: Dette må du vite om Teslas super-SUV

Vant sin egen bil

En av dem som venter i spenning, er Bjørn Nyland. Den etterhvert verdenskjente Tesla-entusiasten har en egen Youtube-kanal hvor han stadig legger ut Tesla-relaterte klipp.

Han var med i en konkurranse om å verve Model X-kjøpere, og gjorde det så bra at han rett og slett vant et eksemplar av bilen til seg selv!

Han var sågar til spesielt invitert i California, da bilen ble presentert for pressen for første gang.

I løpet av turen fikk han testet Model X grundig. Over 4.000 kilometer har han kjørt – og det før han en gang har fått sin egen Model X.

Noe av grunnen til at Model X ble forsinket, er de avanserte Falcon-dørene. Det er også noe av det som virkelig skiller denne bilen fra alt annet på markedet.
Noe av grunnen til at Model X ble forsinket, er de avanserte Falcon-dørene. Det er også noe av det som virkelig skiller denne bilen fra alt annet på markedet.

Enorm frontrute

– Hva er ditt inntrykk av bilen?

– Den tar svingene nesten like godt som Model S. Den store frontruta gir god romfølelse og utmerket utsikt når man kjører blant skyskrapere. I Norge hadde den sikkert vært konge på Vestlandet, spesielt ved Gudvangen. Men det burde vært en rullegardin eller noe lignende for å skjerme sola.

– Hva med de spesielle vippedørene?

– De er utrolig stilige. Vi har jo ikke barn selv så vi har ikke fått opplevd hvor praktiske de er. Men de ga i alle fall mye oppmerksomhet hver gang vi åpnet dem. I Norge vil dette være kult de tre første månedene. Deretter har jo "alle" dem.

Derfor kan Tesla snart bli mye dyrere

Frontruta i Model X er ganske enkelt enorm, og strekker seg langt oppover på taket.
Frontruta i Model X er ganske enkelt enorm, og strekker seg langt oppover på taket.

Dører som åpnes av seg selv

Model X har også frontdører som skiller seg fra de vi er vant med fra andre biler. De åpner av seg selv, når du nærmer deg bilen, og lukker seg av seg selv også.

– Det var kult i starten, men de gikk opp og igjen når man ikke trengte det. Spesielt når jeg gikk rundt bilen for å laste inn/ut bagasje. Så den funksjonen ble deaktivert etter èn dag, forteller Nyland.

Vi ser fram til å bli bedre kjent med denne bilen selv også. Og det lover vi å komme nærmere tilbake til når vi har fått kjørt den. Førsteinntrykket kan vi altså levere allerede neste uke.

Slik blir Teslas nye storselger