Fotballryktene: Barcelona vil ha Manchester United-duo

Og Liverpool vil hente Bayern München-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi snakker 1. juni. Vi snakker en måned igjen til det er fri flyt av fotballspillere i hele Europa.

Da kan klubbene formelt registrere nye spillere som sin eiendom.

Men sommerhandlingen er allerede i full gang, og den ene overgangen etter den andre vil komme i dagene frem mot EM.

Og da må vi selvsagt presentere det siste av det siste på ryktebørsen.

Manchester Uniteds handleliste må være fotballverdens lengste. Jose Mourinho skal etter sigende fått i overkant av to milliarder kroner til å leke med i sommer, og alt som kan krype og gå av stjernenavn blir koblet til klubben. Nå hevder Mundo Deportivo at Manchester United har tatt pole position i kampen om Romas midtbanespiller Miralem Pjanic. Bosnieren har lenge vært ønsket av Chelsea og Liverpool, men nå er det altså United som skal ligge best an til å sikre seg 26-åringen.

Og så spørs det om Mourinho ikke må ut på keeperjakt også. For alt tyder på at Real Madrid vil gå for David de Gea igjen i sommer. Og etter papirrotet som veltet overgangen i fjor sommer, så mener klubben at de har et moralsk ansvar overfor den spanske landslagskeeperen, melder COPE. Og da blir nok papirene sendt inn i god tid før fristen denne gangen.

En som neppe blir å se i den røde trøyen kommende sesong er Daley Blind. Det er ventet at han og Juan Mata blir høflig vist veien ut av stadionporten før Mourinho tar ut laget til første serierunde. Mata ble kjapt koblet til Barcelona, men nå kan det bli en pakkeløsning der de begge går til den katalanske storklubben. Sport skriver at Barca ser etter erstattere for Javier Mascherano, som har varslet at hans tid på Camp Nou går mot slutten. I likhet med den argentinske veteranen, så kan Blind spille både i forsvaret og på midtbanen.

Barcelona er også blitt koblet til Evertons John Stones. Men det kan nå se ut til at det er en annen Everton-stopper som står på ønskelisten deres. For Mundo Deportivo skriver at klubben har tatt kontakt med agenten til Ramiro Funes Mori. Det vil jo være et lite steg opp på karrierestigen for argentineren, som ikke akkurat har imponert i Premier League.

Etter at ryktene begynte å gå om at en Premier League-klubb ønsket å hente Sevillas sportsdirektør Monchi, trodde de fleste at det dreide seg om Manchester United. Men nå hevder Daily Telegraph at det er Everton som vil ha 47-åringen til å bygge deres nye lag. Klubbens nye eier Farhad Moshiri vil friste ham med over en milliard kroner til å hente de spillerne han vil ha for å løfte The Toffees opp på øvre halvdel av Premier League-tabellen, og forbi byrival Liverpool.

Noen rykter er rett og slett for gode til å la være å melde. For etter å ha gitt Simon Mignolet en ny langtidskontrakt og så hentet Loris Karius fra Mainz, skal nå Jürgen Klopp ønske å hente Pepe Reina tilbake til Liverpool. Det er Corriere dello Sport som hevder at spanjolen kan komme til å gjøre comeback på Anfield.

En som skal være så godt som klar for Liverpool, er den belgiske midtbanespilleren Samuel Bastien. 19-åringen har denne sesongen vært leid ut fra Anderlecht til Avellino, og den italienske klubben ønsket å beholde ham. Men Irpinia News skriver at Klopp er kommet på banen og sikret seg underskriften hans.

Den danske midtbanespilleren Pierre Højbjerg har ikke klart å spille seg til fast plass i Bayern München. Og etter to sesonger ute på lån, så er ikke veien inn blitt noe kortere. Nå hevder Lee Price, som har skrevet flere bøker om tysk fotball, at 20-åringen ønsker seg til Liverpool. Højbjerg skal ha et ønske om å spille under Klopp, og kan ifølge Daily Star få ønsket sitt oppfylt i sommer.

Martin Skrtel spiller neppe for Liverpool til høsten. Den slovakiske kraftstopperen har gjort det helt klart at han ønsker mer spilletid enn han har hatt etter at Klopp overtok som sjef på Anfield. The Sun hevder at Middlesbrough ser Skrtel som mannen som kan tette forsvaret deres når de gjør comeback i Premier League.

Men det er ikke bare Boro som vil ha Skrtel. Daily Star skriver at Sven-Göran Eriksson vil gi 31-åringen en tilbud han ikke kan si nei til, for å spille for kinesiske Shanghai SIPG.

Real Madrid kommer til å hente tilbake Alvaro Morata fra Juventus i sommer. Det virker opplest og vedtatt. Og nå skal de ha satt prisen de vil ha dersom Arsenal vil hente ham. Cadena COPE skriver at 650 millioner kroner er det Real Madrid vil ha for å slippe spissen videre.

The Gunners skal være interessert i å komme til forhandlingsbordet med Inter. Og på bordet ligger fremtiden til to spillere. For Gazzetta dello Sport skriver at Arsenal ønsker å hente både Jeison Murillo og Marcelo Brozovic.

Nordlondonrival Tottenham er på spissjakt og skal ifølge Daily Mirror være i samtaler med Lyon om en overgang for Alexandre Lacazette. Spurs skal være villig til å betale rundt 290 millioner kroner for 24-åringen, men Lyon vil ha ytterligere 90 millioner. De har også sagt at ingen spillere får forlate klubben etter 1. juli. Etter den datoen er ingen til salgs på Stade Velodrome.

Da er nok Watford-kaptein Troy Deeney et billigere alternativ. The Sun skriver at 27-åringen likte dårlig at The Hornets sparket manager Quique Sanchez Flores og er nå åpen for å flytte på seg. Men en overgang til Tottenham vil ikke bli populær i heimen. For hans sønn er Arsenal-supporter på sin hals, og gjorde det klart for pappa at han holdt med The Gunners de gangene Watford møttes forrige sesong.