RYKER IKKE: Du kan fortsatt nyte utepilsen i tiden fremover. Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
RYKER IKKE: Du kan fortsatt nyte utepilsen i tiden fremover. Thomas Bjørnflaten / SCANPIX Foto: Bjørnflaten, Thomas

Partene enige – ølstreiken avblåst

Partene i bryggerioppgjøret er enige om en løsning. Dermed blir det ingen ølstreik fra onsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Partene forhandlet et stykke utover fristen ved midnatt, men klokka 0.50 opplyser tariffansvarlig Anne Berit Aker Hansen i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) til NTB at de er kommet til enighet.

– Det har vært en krevende mekling med flere vanskelige saker. At vi nå er enige om å utrede bestemmelsen om minstelønnsreguleringen grundig er viktig for hele NNN. Vi er også veldig fornøyd med at NHO ga seg på kravet om å utvide normalarbeidsdagen, sier forhandlingsleder Stein Hagala i en pressemelding.

Det var varslet at over tusen bryggeriansatte fordelt på 33 bedrifter landet rundt kunne blitt tatt ut i streik fra onsdag morgen av.

– Vi er selvsagt fornøyd med at det ikke blir streik i bryggeriene og drikkevareprodusentene. For NHO Mat og Drikke har strukturen på minstelønnsreguleringene vært det mest krevende i dette oppgjøret, sier administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk i en pressemelding.

Partene er nå enige om å sette ned et utvalg som skal arbeide med å kartlegge måten minstelønnen beregnes på frem mot neste tariffoppgjør i 2018. I denne perioden skal ikke noen ansatt oppleve nedgang i sin lønn, selv om lønnsutviklingen i mat- og drikkeindustrien utvikler seg i negativ retning, skriver NHO.

Forrige gang det var streik i bryggerisektoren, i 2004, gikk det tre dager før butikkene begynte å varsle om at hyllene var i ferd med å tømmes – og like lenge før streiken ble avblåst og partene forlikte.

(NTB/TV 2)